Fatih Belediyesi tarafından düzenlenen Afrika Kupası’nın final maçında Gana ile Sierro Leone karşı karşıya geldi. İki takımın kıyasıya mücadele ettiği maçta şampiyonluk kupasını kaldıran takım Gana oldu.
Fatih Belediyesi tarafından sosyal sorumluluk projesi kapsamında ilçede yaşayan Afrikalı vatandaşlara yönelik düzenlenen Afrika Kupası’nın final maçı unutulmaz anlara sahne oldu. 16 Afrika ülkesinin katıldığı turnuvada, bir ay boyunca 32 maç oynayan amatör futbolcuların mücadelesi büyük beğeni topladı. Gana ve Kamerun arasında çekişmeli bir mücadeleyle başlayan turnuva Gana ile Sierro Leone takımlarının final maçıyla sona erdi. Normal süresi beraberlikle sonuçlanan maç uzatmalara gitti. Büyük mücadelenin sonunda iki takımının da yenememesi sonucu maç penaltılara gitti. Penaltılar sonucunda büyük mücadeleyi 5-4’lük skorla Gana kazandı. Ganalı oyuncular sahada dans ederek, taraftarlarla birlikte şampiyonluğu kutladı.
Maçın sonunda düzenlene kupa töreninde şampiyonada görev alan hakemler ve menajerler protokol üyeleri tarafından plaketle ödüllendirildi. Daha sonra ise şampiyonada derece yapan takımlara kupaları ve madalyaları verildi. Birincilik kupasını kaldıran Gana takımı, kupayla birlikte sahada koşuları yaparak şampiyonluğu kutladı.