Arnavutköy Belediyesi tarafından, bölgenin çevresini değiştirecek proje olarak adlandırılan ’Arnavutköy Vadipark Projesi’nin açılışı yapıldı. 90 bin metrekarelik alan üzerine inşa edilen proje havadan görüntülenirken, proje bölge halkının sosyal ve kültürel birçok ihtiyacını karşılayacak.
Arnavutköy Belediyesi tarafından, 90 bin metrekare alan üzerine yapılan ve bölge halkının kültürel ve sosyal birçok ihtiyacını karşılayacak olan Arnavutköy Vadipark Projesi’nin ve 39 Mahalle Parkı’nın açılışı yapıldı. Açılışa; Arnavutköy İlçe Kaymakamı Kasım Fikret Dayıoğlu, Arnavutköy Belediye Başkanı Ahmet Haşim Baltacı, AK Parti Arnavutköy İlçe Başkanı Ercan Üner, Belediye Başkan Yardımcıları, Belediye Meclis Üyeleri, Mahalle Muhtarları ve çok sayıda vatandaş katıldı.
"SOSYAL VE KÜLTÜREL İHTİYAÇLARI KARŞILAYAN BİR PROJE"
Mustafa Kemal Paşa mahallesinde 90 bin metrekarelik alan üzerine inşa edilen Vadipark Projesi, içerisinde bulunan, kafeterya, sosyal tesisler, su oyunları, su bisikletleri, dağ kızağı, koşu ve yürüyüş parkurları gibi farklı aktivitelerle Arnavutköy halkına sosyal bir alan oluşturuyor. Öte yandan Arnavutköy Belediyesi Gençlik Merkezi, Açık Hava Tiyatrosu gibi alanlarla da bölge halkının kültürel ihtiyaçları karşılayacak. Arnavutköy halkının hizmetine açılan dev proje havadan da görüntülendi.
“BU TÜR TESİSLER ARNAVUTKÖY’DE HER GEÇEN GÜN ARTACAK”
Arnavutköy Belediye Başkanı Ahmet Haşim Baltacı, projenin bölge halkına hayırlı olmasını dilediğini belirterek, "Gayet kalabalık bir topluluğun iştirak ettiği bir ortamdayız. Şükürler olsun, bu tür tesisler Arnavutköy’de her geçen gün artacak. Özellikle şehir parklarımız, bölge parklarımız vatandaşlarımızın daha fazla yoğun olarak bulunabilecekleri bir ortamı sağlıyor. Tabi bunun yanında alan büyüklüğünden dolayı birçok etkinlik alanı olsun, tesis olsun vatandaşlarımızı hizmet sunuyor. Bugün de burada katılımcılarla beraber bu güzel tesisi hizmete açtık. Bu alanda aynı zamanda Ramazan etkinliklerimizde gerçekleşecek. Her akşam burada programlar olacak. Sabit sofralarımızla, Ramazan etkinliklerimizle, akşam programlarımızla güzel bir mevsime ev sahipliği yapacak bir alanı hizmete açtık. Vatandaşlarımıza hayırlı ve uğurlu olsun” diye konuştu.
“SOSYAL VE KÜLTÜREL AKTİVİTELERİN GERÇEKLEŞECEĞİ BİRÇOK ALAN MEVCUT”
Vadipark’ın iki etaptan oluştuğunu belirterek sözlerine devam eden Baltacı, “İlk etabını tamamladık , 60 bin metrekare, ikinci etabıyla beraber 95 bin metrekarelik büyüklükte olacak. Açılışını yaptığımız 39 mahalle parkımızla beraber 150 bin metrekarelik yeşil alanı hizmete sunmuş olduk. Burada tesislerimiz var. Sosyal tesislerimiz, yemekli hizmet veren tesislerimiz var. Ayrıca lunaparkımız, gençlik merkezimiz, kapalı ve açık spor alanlarımız, yürüyüş yollarımız, bisiklet parkurlarımız, süs havuzlarımız ve buna benzer sosyal ve kültürel aktivitelerin gerçekleşeceği alanlar var. Umuyorum vatandaşlarımız buradan en güzel şekilde yararlanacak” şeklinde konuştu.
Açılış sonrası ise Arnavutköy Belediye Başkanı Ahmet Haşim Baltacı, ilçe protokolü ve beraberindeki vatandaşlarla birlikte Vadipark Proje alanını gezdi.