Küçükçekmece Belediyesi Muharrem ayının birinci günü münasebetiyle düzenlediği programda yaklaşık 2 bin Sünni ve Alevi vatandaşı iftar sofrasında ağırladı.
Küçükçekmece Belediyesi, Muharrem ayının birinci günü münasebetiyle ‘Oruç Açma Lokması’ olarak adlandırılan ’Birlik Sofrası’nda yaklaşık 2 bin Alevi ve Sünni vatandaşı ağırladı. Halkalı Meydan’da Muharrem ayı boyunca devam edecek iftar programlarının ilkine Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz’in yanı sıra ilçede görev alan sivil toplum kuruluşları temsilcileriyle birlikte yaklaşık 2 bin Alevi ve Sünni vatandaş katıldı. Küçükçekmece Belediyesi tarafından kurulan iftar çadırında vatandaşlar ezanın okunmasıyla birlikte oruçlarını açmanın mutluluğunu yaşadı.
“Sünni, Alevi ve Caferi vatandaşlarımızın arasındaki bu birlik Türkiye’nin sigortasıdır”
Muharrem ayının birinci günü münasebetiyle düzenlenen program öncesinde açıklamalarda bulunan Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz, “Bütün İslam aleminin hicri yılbaşını tebrik ediyorum. Bilindiği üzere Muharrem ayına girdik. Muharrem ayı Sünni Müslümanlar kadar Alevi Müslümanların da çok önem verdiği bir ay olma özelliği taşıyor. Muharrem ayında çok farklı hadiseler yaşanmış. Bu olaylardan bir tanesinde Kerbela gibi bir faciayla karşılaştık. Ben bu vesileyle bu zamana kadar hayatını kaybeden bütün şehitlerimizi rahmetle ve minnetle anıyorum. Alevi vatandaşlarımızın Muharrem ayı oruçlarının daha anlaşılır kılınması ve Sünni Müslümanlar tarafından da daha çok bilinmesi amacıyla böyle bir program tertip ettik. Bugün burada çok sayıda Alevi vatandaşımız var ama onun yanında da Sünni vatandaşlarımızla birlikte iftar yapacağız. Özellikle Alevi vatandaşlarımızın oruç ritüelleriyle ilgili konulara dikkat ediyoruz. Bu birlik ve beraberliği önemsiyoruz. Çünkü, Sünni Müslümanlarla, Caferi ve Alevi kardeşlerimiz arasında geliştirilen dostluk, işbirliği ve dayanışmanın Türkiye’nin sigortası olduğunu düşünüyoruz. Bizler insanların kişisel inançlarıyla ilgili saygınlıklarını korumak zorundayız” dedi.
Vatandaşlar iftar sofrasındaki birlik ve beraberlikten memnun kaldı
İftar sofrasına katıldığından dolayı çok mutlu olduğunu söyleyen Mustafa Seçkin, “Hicri ayımız memleketimize ve bizlere hayırlı uğurlu olsun. Burada birlik ve beraberlik içerisinde olmaktan dolayı mutluluk duyduk. Başkanımıza çok teşekkür ederiz” diye konuştu.
İftar yemeğine katılarak yaptığı konuşmada birlik ve beraberliğin önemine dikkat çeken Fatma Çınar ise, “Kerbela deyince, Peygamber Efendimizin torununun katledilişi aklımıza geliyor. Buradaki insanların birlik ve beraberliği o gün de orada olsaydı Kerbela’da o katliam yaşanmazdı. Bugün de o matemi yaşıyoruz” şeklinde konuştu.