Eski Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, Kağıthane Meydanı’nda devam eden demokrasi nöbetine katılarak vatandaşlara hitap etti.
Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) tarafından gerçekleştirilen darbe girişimini protesto etmek amacıyla Kağıthane Meydanı’ndaki demokrasi nöbetine devam eden vatandaşlarla buluşan Milletvekili Volkan Bozkır, darbe girişimini sert bir dille kınadı.
"İnsanlar Başkomutanımızın talimatıyla meydanlara inerek tanklara ‘dur’ dedi"
Darbe girişiminin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısıyla sokaklara inen milletin dik duruşu sayesinde engellendiğini belirten Bozkır, “Bu ülke, şehitlerinin bu topraklara akıttıkları kanlarla bugünlere geldi. Bugün de bu güzel insanlar Başkomutanımızın talimatıyla meydanlara inerek tanklara ‘dur’ dedi. Şehitlerimiz ve gazilerimiz var. İnsanlarımız demokrasiyi korumak için sokaklara döküldü” dedi.
Bozkır, darbe girişimi karşısında herkesin birlikte hareket ettiğine dikkati çekerek, “Bu hususu unutmuşlardı. Bre gafiller. Bu ülkenin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dır. Siz nasıl böyle bir gaflete düşersiniz. Siz hangi cüretle böyle bir girişimde bulunursunuz” diye konuştu.
Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç da darbeyi en sert şekilde kınayanlar arasındaydı. Başkan Kılıç; ’’ Fethullahçı Terör Örgütü adıyla devletin hayati organlarına birer virüs gibi sızmış ihanet şebekesi 15 Temmuz akşamı, bu milletin alın teriyle dişinden tırnağından arttırarak alınan silahları bu milletin kendisine doğrultma alçaklığını gösterdi. Tarih, böyle bir alçaklığı daha önce hiç yazmamıştı. Tarih bu darbeyi gerçekleştirenleri lanetle anarken, bu darbeye karşı dur diyen aziz milletimizi her zaman kahramanlıkla yazacaktır’’ dedi.
Başkan Kılıç vatandaşlardan, Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan gelecek ikinci bir talimata kadar demokrasi nöbetine devam etmelerini istedi.