Çöken bina, Kartaltepe Mahallesi Belediye Caddesi ile Geçit Sokağı'nın kesiştiği noktada bulunan 3 katlı bir apartmandı. Ancak ne yazık ki, bina çöktükten sonra park halindeki araçların üzerine yıkılarak çevrede ciddi hasara neden oldu. Çökme sonrasında hemen harekete geçen AFAD, İtfaiye, 112 Acil, UMKE ve Emniyet ekipleri, yoğun çaba sarf ederek enkaz altından 8 kişiyi kurtardı. Kurtarılan kişilerden 1 kişi hayatını kaybetti

Bu trajik olayın ardından İstanbul Valisi Davut Gül, olay yerinde incelemelerde bulunarak gerekli bilgileri aldı. Valilik tarafından yapılan açıklamada, çöken binada artık kurtarılacak kimsenin kalmadığı ve arama kurtarma çalışmalarının devam ettiği belirtildi.

Yahya Kemal İlkokulu’ndan Hüseyin Yılmaz’a Veda: Eğitimde Çığır Açan Projeler Yahya Kemal İlkokulu’ndan Hüseyin Yılmaz’a Veda: Eğitimde Çığır Açan Projeler

Ancak, bu acı olayın sadece bir bölümü değil. Çünkü çöken binanın yanındaki bina da çökme tehlikesi altında. Ekipler, bu tehlikeli binanın durumunu belirlemek için titiz bir şekilde çalışmalarını sürdürüyorlar.

Yaşanan bu trajik olayda yaralılar farklı hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı. Ancak, bazı yaralıların durumu kritik. Olayla ilgili detaylı soruşturma başlatıldı ve kusur tespiti için bilirkişi ekipleri incelemelerine başladılar. Bu acı olay, bölgede derin bir üzüntü ve endişe yarattı.