Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ekipleri kanalda oksijensiz kalan iki işçiyi başarılı bir şekilde kurtardı.

Konuya ilişkin İtfaiye Daire Başkanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada: “Aksu mahallesinde bir kumaş boya fabrikasında, kazan dairesinde çıkan yangın, itfaiye komuta merkezimize haber verildi.

Merkez itfaiye grubumuz olay yerine sevk edildiği sırada, yangının fabrikanın çalışanları tarafından büyümeden söndürüldüğü ancak bu müdahale sırasında kullanılan halokarbon ve ortaya çıkan dumandan etkilenen 2 işçinin kanalda mahsur kaldığı bilgisi gelmesi üzerine, ileri düzey kurtarma ekibimiz de derhal olay yerine hareket etti.

Isıl merkezle işletme arasında bulunan boru kanalında ve oksijenin son derece yetersiz olduğu ortamda mahsur kalan 2 işçinin kurtarılması için zamanla yarış başladı. Çok sayıda oksijen tüpünün kullanıldığı kanalda ilerlemekte büyük güçlük çeken itfaiye erlerimiz,  1 saatlik zorlu operasyondan sonra mahsur kalan iki işçiyi yaralı olarak kurtardı.

Ambulansla hastaneye sevk edilen işçilerin hayati tehlikesinin bulunmadığı bildirildi” denilerek bilgi verilirken,  özellikle sanayide sıklıkla tercih edilen halokarbon tüplerin kapalı ortamda kullanılmasının insan sağlığına son derece zararlı olduğu, işletmelerin yangın tedbirleri-yangın güvenliği eğitimi üzerinde titizlikle durması gerektiği vurgulandı.