Aliağa Belediyesi’nin geçtiğimiz Eylül ayında gerçekleştirdiği “Arkeoloji, Tarih, Coğrafya, Turizm ve Kültürüyle Geçmişten Günümüze 1. Aliağa Sempozyumu” kitaplaştırılarak akademi dünyası ile buluşmaya hazır hale getirildi.

14-15 Eylül 2017 tarihlerinde Adnan Menderes Üniversitesi ve Katip Çelebi Üniversitesi’nin bilimsel organizasyonu, Aliağa Belediyesi’nin de kurumsal desteği ile düzenlenen “Arkeoloji, Tarih, Coğrafya, Turizm ve Kültürüyle Geçmişten Günümüze 1. Aliağa Sempozyumu” kitaplaştırıldı. Aliağa Belediyesi’nin kültür yayınları kapsamında akademik bir dille kitaplaştırılan “1.Aliağa Sempozyumu Bildirileri” 400 saydan oluşuyor.

Aliağa Kent Kitaplığı dizisinin beşinci kitabı olan eser Adnan Menderes Üniversitesi öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Murat Çekilmez ve Katip Çelebi Üniversitesi öğretim üyesi Yrd. Doç Dr. Serdar Vardar editörlüğünde hazırlandı. Aliağa ile ilgili akademik çalışmaların yer aldığı sempozyum bildirileri kitabı 1 Nisan’da hem akademi dünyasıyla hem de Aliağalı okuyucusuyla buluşacak. Kitaba sahip olmak isteyen, sempozyuma katılamayan ya da sempozyum belgelerine ulaşamayan vatandaşlar, sempozyum bildirileri kitabına Aliağa Belediyesi Hizmet Binasında bulunan Hilal Masadan ve Aliağa Belediyesi Nadir Nadi Kütüphanesinden ücretsiz olarak edinebilecekler.

Kitapta neler var

Sempozyum bildirileri kitabında, ‘1. Aliağa Sempozyumu’nda sunulan bildirilerin tam metinleri yer alıyor. 10 farklı üniversiteden 30 değerli akademisyenin Aliağa ile ilgili bilgi, belge, araştırma ve bilimsel çalışmalarına kitapta yer verildi. Sempozyum bildirileri kitabı önümüzdeki yıllarda yapılması planlanan kazı ve araştırma çalışmaları açısından önemli bilgiler sunuyor. Aliağa ve çevresinde ilk yerleşmenin 8 bin 500 yıllık bir tarihe sahip olduğu akademik verilerle anlatılıyor.