Konak Belediyesi’nce düzenlenen Okullar Arası Futbol Turnuvası’nda finale kalan takımlar belli oldu. 49’u erkek ve 14’ü kız olmak üzere toplam 63 takımın yer aldığı turnuvada rakiplerini eleyerek yarı finale kalan takımların mücadelelerinde büyük çekişme yaşandı. Konak Belediyesi’nin Güneşli Spor Tesisleri’nde oynanan maçlar sonunda finalistler belli olurken, asıl kazanan dostluk ve fair-play oldu.
KIZLAR GÖZ DOLDURDU
Yarı final maçlarında Yıldızlar kategorisinde Kazım Karabekir ile Osman Kibar Ortaokulu karşı karşıya geldi. Mücadele sonunda gülen taraf rakibini 3-1’lik skorla geçen Osman Kibar Ortaokulu oldu. Bir diğer Yıldız Erkekler yarı final maçında ise Şehit Fethibey Ortaokulu ile Güzelyalı Ortaokulu karşı karşıya geldi. Bol gollü geçen maçta 9-0 skorla adını finale yazdıran takım Güzelyalı Ortaokulu oldu. Rakiplerini eleyerek finale yükselen Osman Kibar ile Güzelyalı Ortaokulu arasında final maçı oynanacak. Minik Kızlar yarı final maçlarında ise 80. Yıl Ortaokulu ile Seyfi Gülmez Ortaokulua mücadele etti. Çekişmeli geçen maçın sonunda 80. Yıl Ortaokulu kızları rakibini 3-0 yenerek finale yükseldi. Yarı finalin bir diğer maçında da Turgut Reis Ortaokulu ile 19 Mayıs Ortaokulu karşı karşıya geldi. Normal süresi 2-2 berabere biten maçta galibi penaltılar belirledi. Penaltılarda rakibini 5-3 yenen 19 Mayıs Ortaokulu finale çıkan bir diğer kız takımı oldu. Minik Kızlarda 80. Yıl Ortaokulu ile 19 Mayıs Ortaokulu finalde karşı karşıya gelecek.
MADALYALAR 19 MAYIS’TA
Küçükler kategorisinde Barbaros Hayrettinpaşa Ortaokulu ile Ömer Lütfü Akart Ortaokulu karşı karşıya geldi. Maçtan 6-1’lik galibiyetle çıkan Barbaros Hayrettinpaşa Ortaokulu finale kaldı. Oynanan bir diğer yarı final mücadelesinde ise normal süresi berabere biten maçta Kazım Karabekir Ortaokulu Misaki Milli Ortaokulu’nu uzatmalarda yendi. Turnuvanın Minik Erkekler kategorisinde ise 80. Yıl İlköğretim Okulu ile Turgut Reis İlköğretim Okulu arasında oynanan maçta gülen taraf rakibini 2-1’lik skorla geçen Turgut Reis İlköğretim okulu oldu. Yarı finalin bir diğer maçında ise Esentepe İlköğretim ile Necatibey İlköğretim Okulu mücadele etti. Maç sonunda gülen taraf Necatibey İlköğretim Okulu oldu. 12 Mayıs Perşembe günü oynanacak final maçlarının ardından turnuvada dereceye girenler Konak Belediyesi’nin Toros Spor Tesisleri’nde 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nda düzenlenecek törenle kupa ve madalyalarını alacak.