Özel İzmir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde (Özel İzmir Sağlık Koleji) görevli Matematik Öğretmeni Adnan Yamaç, birçok özelliğiyle dikkat çekiyor. Matematik Öğretmeni olmanın yanı sıra aynı zamanda şair, spiker ve yazar da olan Yamaç, “Üretmeyi ve insanlara faydalı olmayı seviyorum” dedi.
Sivas,Kırıkkale, Ankara, Afyonkarahisar, Manisa ve son olarak da İzmir’de görev yapan Matematik Öğretmeni Adnan Yamaç, 32 yıllık meslek hayatına bir çok çalışmayı sığdırdı. Yamaç’ın YGS, LYS ve TEOG kapsamında yayımlanmış 5 adet matematik kitabı bulunuyor. Kitapları arasında en çok ilgiyi “Matematik’te Pratik Metotlar” isimli kitabının gördüğünü anlatan Yamaç’ın kendisi tarafından geliştirilen ve “Yamaç Metotları “adıyla sunulan kısa çözüm tekniklerinin yer aldığı bir kitabı da bulunuyor. Aynı zamanda şiir de yazan Yamaç’ın, bugüne kadar yayımlanmış 200’e yakın şiiri bulunuyor. Spikerlik ve sunuculuk da yapan Yamaç, güzel konuşma ve hitabet dersleri de veriyor.
“Göz önünde olmayı seviyorum”
Lise yıllarından itibaren spikerlik mesleğinin ilgisini çektiğini anlatan Bornova’daki Özel İzmir Sağlık Koleji’nde görevli Adnan Yamaç, “Bugüne kadar 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı,30 Ağustos Zafer Bayramı gibi çok sayıda etkinliğin organizasyonu ve sunuculuğunun yanı sıra, çeşitli yarışmalarda sunuculuk yaptım. Profesyonel spikerlik eğitimi aldım. Göz önünde olmayı ve insanlara şiirle ve güzel sözlerle seslenmeyi çok seviyorum” dedi.
“Spikerlik ve öğretmenlik arasındaki benzerlik…”
Spikerlik ile öğretmenlik arasında çok büyük benzerlikler olduğuna dikkat çeken Yamaç, “İyi bir spiker aynı zamanda çok iyi bir öğretmendir. Dersimizi bir spiker gibi kusursuz bir artikülasyonla, vurgulara ve tonlamaya dikkat ederek sunduğumuzda, ders daha ilgi çekici olacak, daha dikkatli dinlenecek ve sonuç olarak da dersteki başarı, gözle görülür şekilde artacaktır” diye konuştu.