İzmir’in Selçuk ilçesindeki Çamlık Mahallesi’nde, belediye başvurarak el emeği ürünlerini satmak isteyen kadınlar pazarına kavuştu.
Selçuk ilçesindeki Çamlık Mahallesi’nde bir araya gelerek el emeği ürünlerini değerlendirmek isteyen kadınlar, Selçuk Belediyesi’ne başvurarak mahalle girişinde ürünlerini satabilecekleri bir pazar açılmasını istedi. Harekete geçen belediye, kadınları istediğini geri çevirmeyerek pazar çalışmalarına başladı ve kısa süre içerisinde tamamladı. Açılış ise Selçuk Belediye Başkanı Zeynel Bakıcı tarafından yapıldı. Kadınların ekonomik ve sosyal hayatta daha güçlü, daha aktif olması gerektiğini ifade eden Başkan Bakıcı, "Kadınlarımızın el emeğinin değerlendirileceği bir pazar oluşturuldu. Amaç kadınlarımızın emeğini değerlendirmektir. Dolayısıyla böyle bir oluşum bereket getirecektir. Kadının elinin değdiği her yerde güzellik, bolluk ve bereket olduğunu hepimiz çok iyi biliyoruz. Çamlık kadın el emeği ürünleri pazarımız büyüyerek devam edecek, herkes bundan nasibini alacaktır. Kadınlarımız sayesinde Çamlık’ı daha güzel günler bekleyecek” dedi.
Çamlık kadın el emeği ürünleri pazarının, Cuma, Cumartesi ve Pazar olmak üzere haftanın üç günü 15.00 - 21.00 saatleri arasında hizmet vereceği bildirildi.