Torbalı Belediyesi tarafından Yazıbaşı Mahallesi’ne inşa edilen kent meydanı görkemli bir törenle hizmete açıldı.
Çok sayıda vatandaşın katıldığı açılış törenine Ak Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya da iştirak etti. 3 bin 400 metrekarelik bir alanı kapsayan kent meydanına, Yazıbaşı Mahallesinde 2 dönem Belediye Başkanlığı yapan Vedat Filiz’in ismi verildi. 2011 yılında vefat eden Vedat Filiz’in ailesi de açılış merasiminde hazır bulundu. Vedat Filiz’in kızı Hülya Filiz,kent meydanına babasının isminin verilmesinden dolayı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez’e teşekkür etti.
“Daha güzel hizmetlerimiz yolda”
Açılış konuşmasını yapan Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez, Yazıbaşı’da çok önemli işlere imza attıklarını ifade ederek, “ Atatürk Bulvarı’nı sil baştan düzenledik. Yazıbaşı Belde statüsündeyken Belediye Hizmet Binası olarak kullanılan yapıyı restore ettik. Bundan sonra haftada bir gün de olsa o binada Yazıbaşılı vatandaşlarımızla bir araya gelmeyi, sohbet edip çay içmeyi planlıyorum. Yazıbaşı’da gençlerimizin spor yapması için bir adet halı saha ve bir adet de basketbol sahası inşa ettik. Onun da açılını önümüzdeki günlerde gerçekleştireceğiz. Yazıbaşı’ya yakışır bir düğün salonu yapacağız. Buradaki kadınlarımızın yararlanacağız bir eğitim merkezi tasarımız var. Yazıbaşı için şimdilik sır olarak saklamak istediğim sürpriz bir projenin de hazırlığı içindeyiz. Tamamlanan ve tamamlanacak olan onlarca projemiz var. Hepsi de birbirinden değerli projeler. Sizler her şeyin en iyisine layıksınız” dedi.
“Meydana Vedat Filiz’in isminin verilmesi büyük jest”
Açılış töreninde konuşan Ak Parti İzmir Milletvekili Atilla Kaya da Torbalı’nın 2014 yılından beri önemli bir atılım sürecine girdiğini vurgulayarak, “Son 2 yılda atılan adımlarla Torbalı, İzmir’de konuşulan bir ilçe haline geldi. Başkanımızı ve ekibini canı gönülden kutlamak gerekiyor. Ayrıca bu meydana Yazıbaşı’ya önemli hizmetlerde bulunmuş olan Vedat Filiz’in isminin verilmesi de son derece isabetli bir tercih olmuş. Yazıbaşı’ya hayırlı uğurlu olsun” diye konuştu.