Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından “Gel ve Fark Et” temasıyla kapılarını açan ve Anadolu’nun en büyük kitap şöleni unvanını taşıyan 11. Uluslararası Kahramanmaraş Kitap Fuarı, dokuzuncu gününde de kültür ve fikir dünyasının öncü isimlerini ağırlamaya devam ediyor. Edebiyatseverlerin ilk günden bu yana yoğun bir ilgiyle takip ettiği dev organizasyonda, üretken kalemi ve derinlikli anlatımıyla tanınan yazar Kaan Murat Yanık, KAFUM Fuar Alanı’nda okurlarıyla bir araya geldi.
Yoğun katılımla gerçekleştirilen söyleşide; okuma kültürünün birey üzerindeki dönüştürücü gücü, yazar ile okur arasındaki görünmez rabıta, kültür ve medeniyet inşasında edebiyatın rolü ile edebiyat-psikoloji ilişkisi masaya yatırıldı.

“Edebiyat İnsanın Kendini ve Dünyayı Tanıma Serüvenidir”
Kitapların yalnızca bilgi aktaran araçlar olmadığını, bireyin düşünce ufkunu zenginleştiren ve hayata çok boyutlu bakmasını sağlayan tefekkür kaynakları olduğunu vurgulayan Kaan Murat Yanık, yazarlık serüveninden damıttığı tecrübelerini paylaştı. Bir edebi metnin kaleme alınma aşaması kadar, o eserin okur dünyasındaki yankısının da hayati olduğunu kaydeden Yanık, metin ile okuyucu arasındaki düşünsel etkileşimin edebiyatın asıl canlı damarını oluşturduğunu belirtti.

Edebiyat, Psikoloji ve Karakter Tahlilleri
İnsan ruhunun ve psikolojisinin edebi anlatılardaki izdüşümüne değinen usta kalem, karakterlerin içsel çatışmalarını ve duygu katmanlarını anlamanın hem yazma hem okuma eyleminin en büyüleyici parçası olduğunu ifade etti. Kültürler arası etkileşimin evrensel birikime kattığı zenginlikleri anlatan Yanık, kendi eserlerini var ederken beslendiği edebi ve estetik kaynakları da dinleyicilere aktardı.
Büyük bir merak ve dikkatle takip edilen söyleşinin ardından düzenlenen soru-cevap bölümünde Kaan Murat Yanık, okurların merak ettiği soruları içtenlikle yanıtlayarak kitaplarını imzaladı.
Next




