AK Parti Kahramanmaraş Kadın Kolları Başkanı Ayşe Kılıç'ın Mesajı

8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde, tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de kadınlarımız çeşitli etkinliklerle nasıl bir dünya istediklerini, haklarını, hayallerini, özlemlerini dile getiriyor…

AK Parti Kadın Kolları olarak bizler de diyoruz ki; “HAKKIN NURU OLAN KADIN, İNSANLIĞIN TOPRAĞIDIR” Nesillerin devamını sağlayan, eğiten, koruyan kadınlarımız; değişen zamanın ruhuna uygun olarak modern hayatın getirdiği yeni şartlarda da Dünya’ya yön vermeye devam etmektedir.

Biz kadınlar; cinsel kimliklerimizin ötesinde insan olarak, diğer tüm özelliklerinden bağımsız bireyler olarak, kendi ayakları üzerinde durabileceğimizi biliyoruz. Bizler, kadının metalaştırılmadan, istismar edilmeden; kendi kişiliğimizle, kimliğimizle, inancımızla, değerlerimizle hak ettiğimiz yeri alabileceğimizi biliyoruz.
Kadim medeniyetimizden aldığımız güç ile tarihi ve kültürel birikimimiz ışığında, yanlışları düzelterek, eksikleri tamamlayarak yarınlara emin adımlarla yürüyeceğiz. Söz veriyoruz ki; bunun için gerekli çabanın harcanmasında, adımların atılmasında öncü olacağız. Hükümetimiz ile hiçbir ayrım yapmadan tüm kadınlarımız arasında köprü olacağız. Kadının birey olarak varlığını güçlendirecek adımları hep birlikte atacağız.

Mardin’den Antalya’ya, Balıkesir’den Trabzon’a, Kars’tan, Artvin’e… Oradan Suriye’ye, Filistin’e, Bosna’ya, Kosova’ya, Arakan’a, Somali’ye, Etiyopya’ya, Azerbaycan’a… Uzak ya da yakın demeden gönül coğrafyamızda; güzel, eşit ama her şeyden önce adil bir dünya ortak duamız olacak.

Sınırlarımızda ve gönül coğrafyamızda yaşayan milyonlarca kadın için Türkiye yalnızca bir ülke değil aynı zamanda bir dost, bir kardeş evidir. Evimizin sıcaklığını, güvenirliliğini, bolluğunu bereketini muhafaza ederek, umut olmaya devam edeceğiz. Ta ki; ihtiyaç hali ortadan kalkana dek…

Hayata her anlamda “can” katan kadınlara yapılan her hizmetin, halkın sağlığına, huzuruna, mutluluğuna; dolayısıyla Hakk’a yapıldığını savunan anlayışımızla; tüm dünya kadınlarının ve Anadolu’muzun değerli kadınlarının “Dünya Kadınlar Günü” nü kutlar; refah, huzur ve barış içinde yaşayacağımız yarınlar dilerim.