Samsun’un Çarşamba ilçesinde faaliyet gösteren Çarşamba Ev hanımları Derneği'nde düzenlenen el işi kurslarında anneler, kızları, gelinleriyle birlikte el işi yapıyor.

Çarşamba Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından Çarşamba Ev hanımları Derneği binasında açılan Ev Tekstili Ürünleri Hazırlama Kursu'na 2015 yılında 50 bayan kursiyer devam ediyor. İki yıldır Çarşamba’da faaliyet gösterdiklerini, bir buçuk ay öncede yeni hizmet katlarına geçtiklerini kaydeden Çarşamba Ev Hanımları Derneği Başkanı Saniye Şen, "Dernek olarak 500 hanım üyemiz oldu. Dernek üyelerimizin içinde evli veya bekâr olandan alında gelin, kaynanaya kadar, 20 yaşından 60 yaşına kadar her pozisyonda üyemiz var. Biz evde kapalı kalmış, üretimden uzak, çeşitli sosyal becerileri olmayan kadın istemiyoruz ve hem kadınlarımıza hem de bulunduğumuz şehre katkı sağlayacak projelerle yola çıktık ve devam ediyoruz.” dedi. Çarşamba Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ile halen devam eden Ev Tekstili Ürünleri Hazırlama Kursları olduğunu dile getiren Şen, "Bu kursta hanımlarımız el emeği göz nuru ürünler yapıyorlar. Kurs çerçevesinde kadınlarımız; Ev mefruşatı, el sanatları, makine nakış ev dekorasyonu ürünleri yapıyorlar. Bazen de bu yapılan el islerini bizde onlar adına bulduğumuz pazarlarda satıyoruz." dedi.

EĞİTİMDE DE DESTEK OLUYORLAR

Çarşamba Ev Hanımları Derneği Başkanı Saniye Şen açılan çeşitli beceri kurslarından, düzenledikleri gezilere kadar ev hanımlarının yanlarında olduklarını vurgulayarak, "Ayrıca okullarını yarıda bırakmak zorunda kalmış kadınlarımızın yeniden açık öğretim programlarına kayıt yaptırtıyoruz. Ve yeri gelince onlarla ders çalışıyor, sınavlarını takip ediyoruz. Özellikle kadınlarımıza yönelik faaliyetlerde Çarşambalı büyüklerimizden destekte bekliyoruz." diye konuştu.

GÖRÜMCE VE KAYINVALİDEYLE DERNEKTELER

Bir yıldan uzun suredir derneğe geldiğini söyleyen 29 yaşında ki ev hanımı ve 6 yaşında bir erkek çocuğu annesi Gülşah Kök derneğe kayın validesi ve görümcesiyle birlikte devam ediyor. Çiçek, ayna ve diğer dekoratif ev eşyaları yapmayı çok sevdiğini de belirten Kök, "Derneğe sevgili görümcem Hanife Çelik ve sevgili kayın validem Zekiye Kök sayesinde alıştım. Derneğin faaliyetlerinden çok memnunum. Dernek sayesinde hem sosyalleşiyoruz hem de öz güvenimiz artıyor. Burada birlikte olmak beni çok mutlu ediyor. Hep birlikte hafta içi buradayız. ifadelerini kullandı.