Bir Düğün Salonu’ndaki programda tüm kadınları selamlayıp, karanfil takdim eden Başkan Mahçiçek, “Başarımızın mimarları sizlersiniz” dedi. “AK Parti ailesinin değerli hanımefendileri çok önemli bir misyon ifa ediyor” diyen Mahçiçek, şöyle konuştu:

“Bunu bütün içtenliğimle söylüyorum. Eğer AK Parti’nin Kahramanmaraş’ta bir başarısı varsa ki var, bunda en büyük emek sizlerindir. Eğer 7 Haziran’daki tablo bu gün sürmüş olsaydı ülke olarak çok sıkıntılı bir döneme girecektik. Ama siz çalıştınız ve 1 Kasım’da ülkenin geleceğini kazandırdınız. Bu gerçekten çok önemli bir katkıydı. Dolayısıyla Allah hepinizden razı olsun. Biliyorsunuz Belediye seçimlerinde yüzde 65 oy almıştık. 7 Haziran’da yüzde 70 oy aldık. Ama 1 Kasım’da sizlerin çok büyük gayretleriyle yüzde 80’e ulaştık. İl teşkilatımızla beraber yapılan gayretlerle Türkiye genelinde ilk üçe girdik. Bu başarının elde edilmesinde bizlerin değil sizlerin çok büyük emeği var. Çünkü evinizi barkınızı çoluğunuzu çocuğunuzu bırakarak değer kattınız başarı sağladınız. Allah hepinizden razı olsun, Allah sizleri var etsin. Gününüz kutlu olsun. Çocuklarınızla, ailelerinizle sağlık ve huzur dolu bir ömür diliyorum.”

“KADINLARIMIZI SADECE 8 MART’TA ANIMSAMAK HAKSIZLIK OLUR”

Programda konuşan AK Parti İl Başkanı Ahmet Özdemir ise sözlerine Sezai Karakoç’un “Mona Roza” şiiri ile başladı. Özdemir, “Hiçbir kadının bir erkeğe şiir yazdığını duymadım. Ama bir erkeğin bir kadına yazdığı ve tarihe mal olmuş bir şiiri okudum sizlere. Çünkü bizim kadınlarımız öyledir, nur yüzlüdür” diye konuştu. 

8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nün tarihsel süreci hakkında da bilgiler veren Özdemir, “Bizim kadınlarımızı, bizim annelerimizi, bizim kızlarımızı, sadece 8 Mart Dünya Kadınlar Günüyle anlatmak haksızlık olur. Bizim kadınlarımız hayatın her anında yanımızdadır. Dolayısıyla onları sadece 8 Mart’ta hatırlamayalım, sadece bugünde kutlamayalım. Ayrıca bizim kadınlarımızın bir özelliği daha var. Bizim kadınlarımız AK Partinin mihenk taşları. Eğer kadınlarımız olmasaydı bu gün bu başarıyı yakalayamayacaktık. Hepinize teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı. 

AK Parti Onikişubat İlçe Başkanı Avukat Fırat Görgel ise, “Sizler gerçekten kahraman ve fedakar kadınlarsınız. Kültürümüzü yozlaştıran kadın programlarını takip etmek yerine Ayşe teyzemizin mahallesindeki kaldırım taşlarıyla çöp konteynırıyla uğraşan insanlarsınız. Burada üniversiteli kızlarımız var. Onlar hem okurlar hem de davamız için ne görev verilirse yaparlar. Çünkü sizler dertli insanlarsınız. Bu milletin evlatlarının dertleriyle dertlenen insanlarsınız. Hepinizden Allah razı olsun” şeklinde konuştu.

“KADIN HAKLARI DENDİĞİNDE BATI TOPLUMUNA DEĞİL İSLAM’A YÖNELMELİYİZ”

AK Parti Onikişubat Kadın Kolları Başkanı Banu Pakdil’de kadının toplumdaki yerine değindi. Bir kadının en asli görevinin anne olup, topluma sağlıklı bireyler yetiştirmek olduğunu kaydeden Pakdil, “Bunun yanında toplumda bir çok önemli görevi başarıyla yerine getiren kadınlarımızı görmekten mutluluk duyuyoruz” dedi. Kadın hakları konusuna da vurgu yapan Pakdil, şu ifadeleri kullandı:

“Kadın hakları dediğimizde Batı toplumuna değil İslam’a yönelmeliyiz. İslam’da kadının yerini tam olarak algılamalıyız. Müslümanlıkta kadın sultandır. Dinimiz kadını çok yüceltmiş ve tüm mesuliyeti erkeklere yüklemiştir. Peygamber Efendimizin hayatına da bakacak olursak onun en büyük destekçisi hayat arkadaşı Hz. Hatice validemizdir. Asrı saadette nasıl kadın ve erkek birlikte yürüdülerse bizler de bunu örnek almalı sevgi ve saygı çerçevesinde kol kola yürümeyi bilmeliyiz. Her başarılı erkeğin arkasında bir kadın vardır sözüne ilaveten, her başarılı kadının da yanında durabilecek bir erkeğe ihtiyacı vardır diyorum. Kadınlarımızda erkeklerden bu desteği bekliyor. Bu duygu ve düşüncelerle 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyor, bizleri bir araya getiren başkanımıza teşekkür ediyoruz.”

Çiçek takdimiyle son bulan programda, hanımefendilere fincan takımı hediye edildi.