Yağ yaktıran bu mucize çorba ile kilolarınızdan kurtulmaya ne dersiniz? Ana yemekten önce çorba tüketen kişilerin, çorba tüketmeyen kişilere göre o öğünde ve tüm gün boyunca daha az kalori aldıkları ve kendilerini daha uzun süre tok hissettikleri belirlendi. Bizde kilo vermenize yardımcı olmak adına sizlere yağ yaktıran çorba tarifi vermek istiyoruz.
 
İçeriğinde süt, yoğurt, yumurta, et, tavuk veya balık gibi protein kaynakları bulunan çorbalar, unlu çorbalara göre daha uzun süre tok tutuyor. Çorbalara, acı kırmızı pul biber eklenmesi çorbanın metabolizma hızlandırıcı özellik kazanmasını sağlıyor ve bu sayede kilo verdiriyor.
 
YAĞ YAKTIRAN ÇORBA
 
Malzemeler:
 
1 tatlı kaşığı fındık yağı
 
1 tatlı kaşığı zeytinyağı
 
2 adet beyaz soğan
 
2 diş sarımsak
 
1 tatlı kaşığı acı kırmızı pul biber
 
2 çay kaşığı köri tozu
 
1 silme çay kaşığı karabiber
 
1 su bardağı tavuk suyu (derisiz tavuk göğüsünden)
 
1 su bardağı light süt
 
Hazırlanışı:
 
Tavuk suyunu hazırlamak için, derisiz yıkanmış tavuk göğüslerini orta büyüklükte bir tencereye alın, üzerini kapatacak kadar su ile orta ateşte tavuklar pişinceye kadar bekleyin. Blenderdan geçirin. Soğanları ve sarımsakları kıyın. Fındıkyağı, zeytinyağı, soğan ve sarımsağı bir tencereye koyun ve kısık ateşte 1-2 dakika kavurmadan çevirin. Üzerine baharatları ekleyin. Tavuk suyunu çorbaya ekleyin. Karıştırarak kısık ateşte 10-15 dakika pişirin. Karışımı blenderdan geçirin. Son olarak çırparak sütü çorbaya ekleyin. Taze nane yaprakları ile birlikte sıcak servis edin.