Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar Hünkar Hacı Bektaş Veli Vakfı tarafından Serçeşme Cemevi’nde düzenlenen “Alevilik ve Kadın” konulu panele katıldı.

Üç Nefes adlı grubun seslendirdiği ezgilerle başlayan panelde Kelime Ata, Gül Erdost, Dr. Nimet Okan ve Suna Sezer “Alevilik ve Kadın” konusunda bir sunum yaptı.

Önce kadınların kendi haklarına sahip çıkması gerektiğini vurgulayan Başkan Yaşar, "1923’te Mustafa Kemal Atatürk’ün kadınlarımıza verdiği haklardan geri dönüş yok. Yenimahalle Belediyesi’nde müdürlerimizin yüzde 50’si, çalışan personellerimizin yüzde 35’i kadın. Eğer Yenimahalle’de bir başarı varsa onun altında kadın eli var, Türkiye’de bir başarı varsa onun da altında kadın eli var." diye konuştu.

Başkan Yaşar, panelin ardından Çorum Hitit Dernekleri Federasyonu Kadın Konseyi tarafından Nazım Hikmet Kongre ve Sanat Merkezi’nde kadınlarla bir araya geldi. Şarkıların hep bir ağızdan söylendiği, halayların çekildiği etkinliğe Yaşar’ın yanı sıra CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka, CHP Yenimahalle İlçe Başkanı Ahmet Meşe, Yenimahalle Belediyesi Başkan Vekili Mehmet Kartal, belediye meclis üyeleri ve vatandaşlar katıldı.