6 Şubat'taki depremin hemen ardından Hatay ve Kahramanmaraş'ta arama kurtarma çalışmalarına katılan Tazeoğlu, afetzedelerin hijyen, giyim ve barınma ihtiyaçlarına destek sağlıyor. Yaklaşık 9 aydır Necip Fazıl Konteyner Kenti'nde kalarak yardım dernekleriyle birlikte çalışan Tazeoğlu, geçmiş deneyimlerini kullanarak depremzedelere yardım eli uzatıyor.

009_2023_01_2023_25_Aralik_34_20231211_2_61634508_95763593

Kahramanmaraş'ın Tarihi Yapılarında Restorasyon Çalışmaları Başlıyor! Kahramanmaraş'ın Tarihi Yapılarında Restorasyon Çalışmaları Başlıyor!

Tazeoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 1999 yılındaki Düzce depreminde de aktif görev aldığını ve 6 Şubat sabahı deprem bölgesine hemen ulaştığını belirtti. Arama kurtarma faaliyetlerine katılarak birçok hayat kurtardıklarını ifade eden Tazeoğlu, sonrasında depremzedelerin yaşam koşullarını iyileştirmek için mücadele ettiklerini ve yardım dernekleriyle birlikte çalışarak hijyen, giyim ve barınma ihtiyaçlarına katkıda bulunduklarını söyledi. Dijital ortamda ihtiyaç sahiplerini ve hayırseverleri bir araya getirerek kampanyalar düzenlediğini ifade eden Tazeoğlu, depremzede çocuklar için başlattığı kampanyada bot karşılığında kitap imzaladığını ve bu şekilde yardımların devam ettiğini dile getirdi.

thumbs_b_c_64aa6d4a440ef24315e2ca1aa5dd8afe

Yazar, kışın geri dönmesiyle birlikte çocuklara bot, mont, kazağa, atkı, şapka ve bere gibi ihtiyaçlarının olduğunu belirterek, "Bot karşılığı kitap imzalıyorum. Bir koli bot gönderenlere imzalı kitabımı gönderiyorum. Ayakkabıcılar hemen yolluyorlar, ben de ekibime teslim ediyorum. Onlar da gerekli olan çocuklara dağıtıyorlar. Kampanya hala devam ediyor" dedi. Tazeoğlu, 10 aydır deprem bölgesinde canla başla çalıştığını ve 3 yıl daha bu bölgede olacağını ifade etti.