New York'ta Geleneksel Türk Günü Yürüyüşü ve Festivali Heyecanı New York'ta Geleneksel Türk Günü Yürüyüşü ve Festivali Heyecanı

Kahramanmaraş, Malatya ve Bingöl arasında meydana gelebilecek potansiyel bir 6.4 büyüklüğündeki artçı depremin etkilerini değerlendiren Jeofizik Yüksek Mühendisi Melih Baki, sosyal medya hesabından önemli açıklamalarda bulundu. Baki'nin belirttiğine göre, bölgede meydana gelebilecek bu büyüklükteki deprem, hareket halinde olan bloğun yerine oturarak bölgeyi uzun süre rahatlatabilir.

Hatay depremleriyle birlikte 2. Ana bloğun 11 metre hareket ettiğini ifade eden Baki, Hatay'da hareket eden bloğun yerine oturduğunu belirtti. Osmaniye, Kozan ve Saimbeyli arasında biriken enerjinin, 5.7 büyüklüğündeki depremle boşaldığını aktaran Baki, Adana, Hatay ve Osmaniye'nin rahatladığını söyledi. Ancak, önemli olanın ikinci bloğun yerine oturması olduğunu dile getiren Baki, Kahramanmaraş, Malatya ve Bingöl arasında olası 6.4 büyüklüğündeki bir artçı depremin bu bloğu oturtabileceğini ve bölgede uzun yıllar rahatlama sağlayabileceğini ifade etti.