Kahramanmaraş'ta Depremzedelerin Yeni Evlerine Çiçekli Ziyaret! Kahramanmaraş'ta Depremzedelerin Yeni Evlerine Çiçekli Ziyaret!

Kahramanmaraş Barosuna bağlı bir kısım avukatlar ve vatandaşlar; Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu.  Kahramanmaraş Adliyesinde suç duyurusunda bulunan avukatlar, basın açıklaması yaptı.  

Avukatlar adına konuşan Avukat Zeynep Kahveci, şunları söyledi: “İsrail’i suçluyoruz. İşgalci İsrail Apartheid rejimi her zeminde yargılanmalı, suçlular cezasız bırakılmamalıdır. İşgalci İsrail, kurulduğu 1948 tarihinden beri Filistin’de baskı, işgal, işkence, tecrit, ölüm ve  soykırımla anılmaktadır. Filistin topraklarını işgal etmek sureti ile bugüne kadar binlerce insanı  öldürmüş, birçok insanı yaralamış, sakat bırakmış; mallarına zarar vermiş ve evsiz bırakmıştır.  İsrail bunun da ötesinde işgal ettiği Filistin topraklarında büyük bir ambargo ve kuşatma  uygulamış, birkaç yılda bir gerçekleştirilen ve sistematik hale gelen bombardımanlarla özellikle  Gazze halkına insani yardımların ulaşmasını engelleyerek büyük bir insanlık suçu işlemiştir. 

İsrail Savunma Bakanı Gazze halkını insan gibi görmediklerini açıkça deklare etmiş ve yaptığı  açıklamada “İnsansı hayvanlar ile savaşıyoruz” diyerek, Gazze halkı özelinde tüm Filistin  halkına devlet olarak bakış açılarını açıkça ortaya koymuştur. 

photo1700647186
Son Gazze saldırılarında yine hiçbir hedef gözetmeksizin okul, cami ve hastane gibi savaşta  dahi mutlak surette korunması gereken insanların topluca bulundukları alanları bombalamak ve  doğrudan sivilleri hedef almak suretiyle binlerce insanın ölümüne ve yaralanmasına sebebiyet  vermiş, 40 günden fazla bir süredir Gazze halkını açlık ve sefalete mahkûm etmiştir. Türk Ceza Kanunu’nun 13. maddesi gereğince bu suçlardan dolayı Türkiye Cumhuriyeti  mahkemelerinde de yargılama yapılması mümkün olup, bu çerçevede Kahramanmaraş ilinde bütün bu yaşanılanları dert edinen avukatlar olarak başta işgalci rejimin  cumhurbaşkanı ve başbakanı olmak üzere suça karışan bütün yetkililer ve kişiler hakkında  soruşturma başlatılması için suç duyurusunda bulunduğumuzu ifade ederiz. Açık bir gerçektir ki Gazze’de yaşananlar dünyanın gözleri önünde işlenen apaçık bir  soykırımdır ve insanlığa karşı suçtur.”