Karatutlu: 'Kahramanmaraş'ta Vatandaşlar Deprem Konutlarına Taşınamadı!' Karatutlu: 'Kahramanmaraş'ta Vatandaşlar Deprem Konutlarına Taşınamadı!'

Kahramanmaraş'ın Onikişubat ilçesi Boğaziçi Mahallesinde 6 Şubat depremleri sonrası zemin durumunu belirlemek amacıyla Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı koordinasyonunda sondaj çalışmaları başlatıldı. Yürütülen çalışmalar kapsamında oluşturulan uzman ekip, bölgede 40 farklı noktada sondaj çalışmalarına devam ediyor.

zemin_etut_4

Yeni Kahramanmaraş vizyonu çerçevesinde hayata geçirilen mikrobölgeleme etüt çalışmalarıyla Boğaziçi bölgesinin zemin durumu detaylı bir şekilde inceleniyor. Bu kapsamda yapılan sondaj çalışmalarının tamamlanmasının ardından uzman ekip tarafından hazırlanacak rapor, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'na sunularak bölgenin zemin durumu netleştirilecek.

zemin_etut_3

Büyükşehir belediyesi tarafından yapılan açıklamada, Boğaziçi bölgesinde gerçekleştirilen bu sondaj çalışmalarının hızla devam ettiği ve tamamlandığında bölgenin gelecekteki yapılaşma planlamalarına ışık tutacağı belirtildi.

HABER: DİLEK NUR