İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ve İstihbarat Şube Müdürlüğü ekiplerince yeni nesil suç örgütlerine yönelik kapsamlı bir çalışma yürütüldü. Çalışmalar kapsamında, elebaşılığını hakkında kırmızı bülten kararı bulunan ve yurt dışında olduğu değerlendirilen bir zanlının yaptığı "Daltonlar" silahlı suç örgütüne ağır darbe vuruldu.
Yapılan teknik ve fiziki takipler sonucunda, örgütün sosyal medya mecralarını kullanarak özellikle gençleri ve çocukları ağına düşürdüğü deşifre edildi.
WhatsApp Grupları Üzerinden Eylem Talimatı
Emniyet birimlerinin tespitlerine göre şebeke, sosyal medya üzerinden ulaştığı şüphelileri şifreli WhatsApp gruplarına dahil etti. Bu iletişim ağları üzerinden yasa dışı eylem hazırlıkları yaptırılan ve silahlı eylemler için yönlendirilen zanlıların kimlik ve ikamet adresleri tek tek belirlendi.
Kahramanmaraş Dahil 30 İlde Eş Zamanlı Baskın
Eyleme geçme hazırlığında olan şüphelilere yönelik harekete geçen ekipler; aralarında Kahramanmaraş’ın da bulunduğu 30 vilayette eş zamanlı operasyon başlattı. İstanbul, Kahramanmaraş, Ankara, İzmir, Bursa, Gaziantep, Adana ve Şanlıurfa'nın da yer aldığı geniş çaplı operasyonda, 35'i suça sürüklenen çocuk olmak üzere toplam 85 şüpheli kıskıvrak yakalandı.
Gözaltına alınan zanlılar, sorgulanmak ve haklarındaki adli işlemleri tamamlanmak üzere emniyet müdürlüğüne sevk edildi.
Next





