Depremin merkez üssü Kahramanmaraş'ta Ebrar Sitesi'nde yaşadığı faciada 69 yakınını kaybeden Mehmet Tuzcu, enkaz altında kalan anılarını zihninde canlı tutuyor. Depremin 5 gün öncesinde ailesinin uyarısı üzerine taşındığı sitede büyük bir kayıp yaşayan Tuzcu, yitirdiği sevdiklerinin hatıralarını dualar ve gözyaşlarıyla yaşatıyor.

2024_Subat_AA-33593622

Kızıl Ordu Korosu'nun Türkiye turnesine Çerkeslerden ve Kırım Türklerinden tepki Kızıl Ordu Korosu'nun Türkiye turnesine Çerkeslerden ve Kırım Türklerinden tepki

Depremde Yavuz Apartmanı'nda son kez ailesini gören Tuzcu, 22 bloklu ve yaklaşık 1400 kişinin mezarı olan sitede babası, annesi, kardeşleri ve babaannesini kaybetti. Acısını yeniden yaşadığı mezar ziyaretlerinde dualar ve gözyaşları eşlik ediyor. Tuzcu, depremin birinci yılında hala yitirdiklerinin anılarıyla baş başa.

thumbs_b_c_69cde9bc57c8c5d0613f770da5d1125e

Depremden 5 gün önce taşındığı sitenin yerle bir oluşuna tanık olan Tuzcu, ailesinin büyük kısmının aynı bölgede yaşadığını belirtiyor. Depremin ardından 11 gün boyunca akrabalarını aramak için çalıştığını dile getiriyor.

2024_Subat_AA-33593626

Depremde evlerindeki her şeyi kaybeden Tuzcu, sosyal medyadaki fotoğraflar dışında hiçbir hatırasının kalmadığını ifade ediyor. Acısını, "Her şeyini alıp götürüyor, sadece zihnindekiler kalıyor" diyerek anlatıyor.

Akrabalarını kaybettiği sitenin yakınından geçerken duygusal anlar yaşadığını belirten Tuzcu, keşke ailesini buradan taşısaydığını dile getiriyor. Ailesini kurtaramamanın pişmanlığıyla mücadele eden Tuzcu, hayata baba emaneti iş yerinde tutunmaya çalışıyor.