YKS İçin Kapalı Matbaa Dönemi Başlıyor: 40 Gün Çöp Bile Dışarı Çıkmayacak! YKS İçin Kapalı Matbaa Dönemi Başlıyor: 40 Gün Çöp Bile Dışarı Çıkmayacak!

Kahramanmaraş'ta 6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen depremlerin ardından yıkılan Didem Apartmanı'yla ilgili soruşturma sonuçlandı. Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığı, Hayrullah Mahallesi'nde yer alan 9 katlı binanın müteahhidi Ç.D. ve müteahhit G.Ç. hakkında "Bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne neden olma" suçlamasıyla 22 yıl 6'şar aya kadar hapis cezası istemiyle iddianame hazırladı. Binanın depreme dayanıklı olmaması ve mevzuata uygun inşa edilmemesi nedeniyle 82 kişi yaşamını yitirmişti.

Bilirkişi raporuna göre, binanın proje ve yapım aşamalarında mevzuat hükümlerine yeterince uyulmadığı belirlendi. Binanın 1975 afet yönetmeliğine tabi olduğu, ancak bu yönetmeliğe uygun olmadığı ortaya çıktı. En küçük kolon boyutu ile ilgili şartlar karşılanmadığı gibi, demir donatı çekme test sonuçlarının bir kısmının mevzuat kriterlerini sağlamadığı ifade edildi. Mahkeme, iddianamenin kabul edilmesinin ardından sürecin ilerleyeceği bir dava açılmış oldu.