Hidrolik Pres Makinelerinde Güvenilir Marka Hidrolik Pres Makinelerinde Güvenilir Marka

Kahramanmaraş'ta 6 Şubat'ta meydana gelen 7,7 büyüklüğündeki depremin ardından bölgede gerçekleştirilen sağlık önlemleri TBMM İnsan Hakları İnceleme Komitesi tarafından ele alındı. Deprem mağduru çocukların durumu ve yapılan çalışmaların değerlendirildiği toplantıda, Kahramanmaraş'taki çalışmalara vurgu yapıldı.

Toplantıda sunulan bilgilere göre, deprem bölgesindeki hastanelerdeki yatak kapasitesi artırılarak 21,817'ye çıkarıldı, sağlık tesislerinde görev yapan personel sayısı 150,108'e ulaştı. Kahramanmaraş ve çevresinde acil sağlık hizmetlerine daha etkin bir yanıt verebilmek adına altyapı güçlendirildi.

Evde sağlık hizmetlerine özel vurgu yapılan sunumda, depremden etkilenen bölgede evde sağlık hizmeti sunulan takipli hasta sayısı 191,854'e ulaşırken, Kahramanmaraş'ın bu alandaki başarısı özellikle vurgulandı.

Bebek, çocuk ve ergen sağlığına yönelik yapılan izleme ve taramalar kapsamında Kahramanmaraş, Adana, Adıyaman, Diyarbakır, Gaziantep, Hatay, Kilis, Malatya, Osmaniye ve Şanlıurfa'da toplam 2,673,484 izleme gerçekleştirildi. Bu süreçte Kahramanmaraş'ta 11,468 yeni yaşam başladı.

Deprem sonrasında sağlık alanında alınan önlemler ve yapılan çalışmaların yanı sıra psikososyal destek hizmetlerine de vurgu yapıldı. 1. basamak sağlık hizmetlerinde 139,247 kişiye psikososyal destek sağlanırken, çocuk ve ergen ruh sağlığı uzmanlarının görevlendirilmesiyle 2. ve 3. basamak ruh sağlığı hizmetleri de etkili bir şekilde yürütüldü.