Kahramanmaraş'ta Depremzedelere 15 Bin 980 Kalıcı Konut Teslim Edildi! Kahramanmaraş'ta Depremzedelere 15 Bin 980 Kalıcı Konut Teslim Edildi!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Kahramanmaraş depremlerinin etkilediği bölgelerdeki yeniden imar ve inşa projelerinin planlı bir şekilde ve kurumların eşgüdümü içinde finanse edileceğini açıkladı. Şimşek, geçen yıl yasalaşan Afet Yeniden İmar Fonu'nun altyapısının oluşturulduğunu belirterek, fonun Hazine ve Maliye Bakanlığı'na bağlı olduğunu ve çeşitli kaynaklardan oluşan fonun, AFAD tarafından afet bölgesi ilan edilen alanlarda imar, altyapı ve üstyapı çalışmaları için kaynak sağlama amacını taşıdığını ifade etti.

gulme

Fonun yönetim kurulu, Hazine ve Maliye Bakanı başkanlığında, çeşitli bakanlardan oluşan bir ekip tarafından yönetilecek. Fonun kaynakları, nakdi bağışlar, yardımlar, hibeler, krediler ve bütçeden ayrılacak ödeneklerle oluşturulacak. Bakan Şimşek, fonun yönetmeliğinin tamamlanarak Cumhurbaşkanlığı'na gönderildiğini ve yayımlanması sonrasında afet bölgelerindeki projelerin finanse edileceğini belirtti.