Kitap en güzel dost ve en vefalı arkadaştır. Yeter ki sen tut kitabı ve aç oku onu. Sen tuttukça kitap seni bırakmaz. Sen okudukça o da sana açar yüreğini. Sana sunar tüm bildiklerini. Kitap varsa yalnızlık yoktur. Eğer senin hayatında kitap yoksa ne kadar da dostun olsa yalnızlık seninledir. “Her kitap bir mesajdır. Her kitap bir sesleniş ve bir hitaptır.”
 
Tüm kitaplar yalnızca bir Kitabın anlaşılması ve daha iyi kavranması için bir şerh hükmündedir. O kitap Yüce Mevla’mızın (cc) bize seslenişi olan Kur’an-ı Kerim’dir. Kur’an-ı Kerim kitapların anasıdır. Öyle bir kitap ki, ilk emri “oku” olan bir kitap ve en kutlu hitap.
 
“Oku” kelimesi Dünya’nın içerisinde en kutlu bir hitap ve en güzel bir sözcüktür. Oku, oku ve oku. Oku, çünkü, huzura açılan kapı okumaktan geçiyor. Oku, çünkü, kitap okunmayan ve kitaba ilgi gösterilmeyen bir toplumda, insanların medeni bir şekilde yaşamaları mümkün değildir.
 
Kitaba ve okumaya en büyük değer veren bir Din’in ve bir Ümmetin müntesipleri olarak bizler ne durumdayız? Hiç de iyi durumda değiliz. Okumayan bir toplumuz. “Okumayan” derken, üniversiteleri dolduruyoruz da, kitap okumuyoruz. Yani üniversitede okumak ile kitap okumak aynı değil.
 
Geçen gün bir yerde okumuştum: “Ülkemizdeki tüm üniversitelerimizin kütüphanelerindeki kitap sayısı 12 milyondan biraz fazladır. Bu rakam Amerika’daki bir Harvard Üniversitesinin kütüphanesindeki kitap sayısından daha azdır. Aynı şekilde, İngiltere’deki Cambridge Üniversitesinin kütüphanesindeki kitap sayısından da daha azdır. Bu acı gerçek karşısında durup düşünmek gerekir.”
 
Ülkemizdeki üniversitelerimizin geriliği sırf kütüphanelerindeki kitap sayısının azlığından kaynaklanmıyor. Üniversitelerimiz araştırma ve geliştirme (AR-GE) faaliyetleri bakımından da geridir. Bir araştırma ve kıyaslama yapsalar şu da muhtemelen bir gerçek olarak ortaya çıkacaktır. Ülkemizdeki tüm üniversitelerimizdeki AR-GE faaliyetleri bir Cambridge, Oxford ya da Harvard’ın oldukça gerisinde kalacaktır. Buna da adım gibi eminim. “Buna neden eminsin” diye soracaklar olabilir. Cevabımı bir atasözüyle vereyim: “Görünen köy kılavuz istemez.” 
 
Dünya’nın ilk 100 üniversitesi arasında Ülkemizden hiçbir üniversite yoktur. Peki, ilk 500 arasında Türkiye’den bir üniversite var mı?  Sanırım sonlara doğru bir ya da iki üniversitemiz ilk 500’de yer almaktadır. Bunlar acı gerçekler, maalesef.
 
Kitap, kütüphane, ilim ve araştırmadan bahsettiğim bu anlarda, memleketimiz Kahramanmaraş’ta, Anadolu’nun en büyük kitap fuarı açıldı. Kitap fuarları bir Ülkede kitapların çoğalmasını ve halkın kitapla haşir-neşir olmasını sağlayan güzel bir düşüncedir. Kitap yazmaya teşvik edici bir özelliği bulunmaktadır. Bunu özellikle belirtmek istiyorum. Bunun yanında kitap fuarları yazar ve okuyucuyu buluşturmaktadır.
 
27 Ekim – 6 Kasım 2016 tarihlerinde açık olacak bu kitap fuarında yüzlerce şair ve yazar kitaplarını okuyucularıyla buluşacak ve okur ile yazar buluşması ve hasbihali yüzyüze gerçekleşecek. Bir okurun, elindeki kitabın yazarıyla baş başa sohbet etmesi büyük bir mutluluktur. Kahramanmaraş Belediyesini bu büyük ve önemli organizasyonu dolayısıyla tebrik ediyorum. Yedi Güzel Adam’ın memleketi, Ülkemizde edebiyatın başkenti ve şairlerin harman olduğu yer Kahramanmaraş’tır. Bu şehirde kitap fuarı Ülkemize örnektir. Bu sene üçüncüsü gerçekleştirilen fuar daha geniş ve daha profesyonelce gerçekleştiriliyor. Basından ve medyadan izlediğim kadarıyla Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Kitap Fuarı hakkında bu gözlemlere ulaştım. İnşaallah haftaya Cumartesi-Pazar günü (5 – 6 Kasım 2016 tarihinde) bizzat Kahramanmaraş’ta kitap fuarında iki kitabımla yer alacağım ve kısmetse okurlarımızla buluşacağım. Bu sırada fuar hakkındaki gözlemlerime bizzat ulaşacağım. O gözlemlerimi de inşallah yine sizlere yazılarımla aktaracağım.
 
Yeni kitaplarımın isimleri “Söz Harmanı” ve “Kendini Bil/Kendini Bul” şeklindedir. 
 
Söz Harmanı, şiir kitabıdır. 13 yaşından beri şiir ile haşir-neşir bir hayatımız var. Bu yaştan beri hasbelkader içimize bir ilham düştüğünde yazıyoruz. Yazdıklarımızı 40 yaşından sonra kitaplaştırmaya başladık ve kısmet olduğunda 4-5 yılda bir kitap çıkartıyoruz. Bu kitapta da son 4-5 yılda yazdığımız şiirler bulunmaktadır. Bu kitap güzel gönüllere ve iyi yüreklere ulaşmayı hedeflemektedir, “savrulan bir harmanın taneleri gibi.” 
 
Kendini/Kendini Bul adlı kitabım içsel gelişim ile ilgilidir. Bu kitabım, bir “kişisel gelişim kitabı değildir”. Bu kitap bir “içsel gelişim ve kendi içimde yolculuk kitabıdır”.
Unutmayalım ki, “her kitap bir hitaptır.”
 
İnşaallah kitaplarımız insanımıza faydalı olur. Haydi hayırlısı olsun.