İrfan KaratutluKahramanmaraş'ta depremin üzerinden 10 ay geçmesine rağmen koordinasyon eksikliği ve bilgi yetersizliği sorunlarının hala devam ettiğini belirtti.

Ağır hasarlı binaların yıkım sürecinde yaşanan sorunlara dikkat çeken Karatutlu, özellikle sulama zorunluluğunun yerine getirilmemesinin bölgedeki sağlık sorunlarına neden olduğunu ifade etti.

Kahramanmaraş'ta Depremde Kaybolan Sağlık Çalışanı 15 Ay Sonra Bulundu! Kahramanmaraş'ta Depremde Kaybolan Sağlık Çalışanı 15 Ay Sonra Bulundu!

DEVA Partisi Milletvekili, Kahramanmaraş'taki TOKİ konutlarında ise doğal gaz yerine kömürlü kazanların kullanılmasını eleştirdi. Soğuk hava şartlarında vatandaşların bu durumla mücadele etmek zorunda kaldığını belirten Karatutlu, gelecekte doğal gaz kullanımının düşünülmemesini sert bir şekilde eleştirdi.

Karatutlu, "Hangi çağda yaşıyoruz? Birkaç yıl sonra vatandaşlara doğal gaz kazanı için masraf çıkarmak da neyin nesi? Doğal gaz firmalarından bu bölgeye hat çekmelerini istemek çok mu zor?" şeklinde konuştu.