Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi bünyesinde kurs gören engelli kursiyerler, İl Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü personellerini ziyaret ederek destek verdiklerini söylediler.
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Engelliler Şube Müdürlüğü organize edilen etkinlikte engelli okulları idareci ve öğrencileri ile şube müdürlüğünde düzenlenen kurslara katılan kursiyerler, çevik kuvvet polislerine destek verdiler.
Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından yapılan hatim duası ile devam eden programda bir konuşma yapan Şehit ve Gaziler Derneği Başkanı Yunus Karaman, Türkiye üzerine oynanan kirli oyunların farkında olduklarını ifade ederek, “Bu güzel ülkemizin gerçek sahipleri bu oyunlara fırsat vermemektedir. Zaman mefhumu gözetmeksizin görev yapan tüm emniyet ve güvenlik güçlerimizi saygıyla ve sevgiyle selamlıyor, acılarını paylaşıyor, şehitlerimize Yüce Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar ve ailelerine de sabırlar diliyorum” dedi.
Daha sonra söz alan Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Cevdet Kabakcı, İstanbul’da meydana gelen menfur saldırıyı şiddet ve nefretle kınadıklarını belirterek, “Sizin acınız, hepimizin acısı. İnanın bu acıları yüreklerimizin en derinliklerine kadar hissediyoruz. O kadar hissediyoruz ki artık söylemlerimiz, konuşmalarımız sertleşiyor, yanan yüreklerimizin acısı dilimizden taşıyor. Bu ülkenin menfaatini kendi hayatları pahasına da olsa savunan tüm emniyet teşkilatımıza ve askerlerimize sonsuz şükranlarımızı sunuyor, dualarımızla onların yanında olduğumuzu belirtmek istiyorum. Biz canlarımızı toprağa verdik. Artık millet olarak dayanma sınırımız son noktalarda. Bugün burada değerli yavrularımızla sizlere bir destek verelim, bir el uzatalım, gönüllerinizi alalım istedik. Gerçekten haklarınız çok büyük. Bunlar maddi işler karşılığında yapılmayan, vatan aşkıyla yapılan hizmetler. Şehitlerimizin ruhu şad olsun. Allah ailelerinin sıkıntılarını alsın. Allah sizleri saklasın. İstanbul’da meydana gelen patlamalarda şehit olan kardeşlerimize Yüce Allah’tan rahmet, kederli ailelerine ve milletimize sabır ve baş sağlığı diliyor, yaralılarımıza da acil şifalar temennisinde bulunuyorum. Bugün engelli kardeşlerimizin size destek olduklarını göstermek için burada onlarla birlikte olmaktan mutluluk duyduğumu ifade ediyorum” diye konuştu.
Çevik Kuvvet Komiser Yardımcısı Vedat Okumuş ise çok duygulandıklarını ve çalışma azimlerinin daha da pekiştiğini ifade ederek, kendilerini ziyarete gelen herkese teşekkür ettiklerini söyledi.
Konuşmaların ardından Mehmet Köpo ’30 Kuş’ şiirini okurken, salonda hüzünlü bir hava hakim oldu. Şiirin ardından Komiser Yardımcısı Vedat Okumuş’a Kur’an-ı Kerim ve Türk Bayrağı armadan edilirken, engelli öğrenciler polis amcalarına cevşen takarak çiçek hediye ettiler.