Meteoroloji Genel Müdürlüğü, afet bölgesi Kahramanmaraş'ta yarından itibaren sağanak yağış ve tam fırtına etkisine gireceğini duyurdu.

Meteoroloji Kahramanmaraş'ı Uyardı! 

MGM yaptığı yazılı açıklamada ; “18.11.2023 Cumartesi ve 19.11.2023 pazar günleri, Akdeniz Bölgesi'nde beklenen sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışların, yarın (Cumartesi) öğle saatlerinden itibaren Antalya, akşam saatlerinden itibaren Isparta, Burdur, Mersin, Adana, gece saatlerinden itibaren ise Hatay, Osmaniye, Kahramanmaraş çevrelerinde kuvvetli (21-50 kg/m2), Antalya'nın doğusunda çok kuvvetli (51-75 kg/m2) olacağı tahmin edilmektedir. Yağışların 2000 m üzeri rakımlı yerlerde yer yer karla karışık yağmur ve kar yağışı şeklinde olması beklenmektedir. Kuvvetli yağışın sebep olabileceği ulaşımda aksamalar, ani sel, su baskını, hortum riski, yıldırım ve yerel dolu yağışı gibi olumsuzluklara karşı dikkat edilmesi gerekmektedir.” ifadelerine yer verdi.

AFAD'DAN UYARI MESAJI

Meteoroloji Sarı Kodla Uyardı: Kahramanmaraş'ta Şiddetli Yağış Bekleniyor! Meteoroloji Sarı Kodla Uyardı: Kahramanmaraş'ta Şiddetli Yağış Bekleniyor!

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (Afad), Meteorolojinin sağanak yağış ve tam fırtına açıklamasının ardından Kahramanmaraş'ta yaşayan vatandaşlara sms göndererek ani sel, su baskını, çatı uçması gibi tehlikelere karşı dikkatli olunması konusunda uyardı. 

Konteyner kentlerde ikamet eden depremzede vatandaşlar, sel felaketi sonrası ortaya çıkabilecek elektrik akımına kapılma riskine karşı çok daha dikkatli olması gerekmekte.

HABER: DİLEK NUR