Ekonomi

Kahramanmaraş'a Yeni Güneş Enerji ve Depolama Tesisi Geliyor!

Kahramanmaraş'ın Afşin ilçesine, Salur Elektrik Üretim ve Tic. A.Ş. tarafından planlanan büyük bir yenilenebilir enerji yatırımı gerçekleştirilecek. 449.700 m2'lik alanda kurulacak 30 MW kurulu güce sahip Büyüktatlar Güneş Enerji Santrali (GES) ve 30 MWh kapasiteli Elektrik Depolama Tesisi (EDT) projesi, bölgeye önemli bir enerji kaynağı kazandırmayı hedefliyor.

Abone Ol

Proje kapsamında kullanılacak olan güneş enerji santrali, optimum açıda sabitlenmiş fotovoltaik modüller ve tek kristal yapıda hücrelerle donatılacak. Aynı zamanda, 50.000 adet güneş modülü ve 120 adet evirici ile güçlendirilecek olan santralde, 4,608 MWh nominal enerji kapasitesine sahip 7 adet depolama konteyneri bulunacak.

Toplamda 306 milyon TL değerindeki bu enerji yatırımı, bölgedeki güneş enerjisi potansiyelini harekete geçirerek yılda yaklaşık 60 milyon kWh elektrik enerjisi üretmeyi amaçlıyor.

Projede üretilen elektrik enerjisi, Elbistan TES Pınarbaşı EİH 154 kV şebekesine aktarılacak ve şebekeye verilemediği durumlarda 30 MWh kapasiteli elektrik depolama tesisi devreye girecek.