Kahramanmaraş’ın verimli topraklarında yetişen kabarcık üzümleri, geleneksel yöntemlerle işlenerek pekmez, bastık, cevizli sucuk ve samsa gibi ürünlere dönüştürülüyor. Dulkadiroğlu ilçesi Bertiz bölgesi ile Çağlayancerit ve Pazarcık ilçelerinde başlayan bağ bozumu sonrası üretilen şıra ürünleri, bu yıl ilk kez ihracat pazarlarına da gönderilmeye başlandı.
Yaklaşık 130 bin dekarlık alanda üretimi yapılan kabarcık üzümünde bu sezon 500 tona yakın rekolte bekleniyor. Toplanan üzümler, üretim tesislerinde preslenerek şıra haline getiriliyor. Dev kazanlarda saatlerce kaynatılan üzüm suyu, yoğun kıvama ulaşarak pekmez oluyor. Güneşte kurutulan şıra ise bastık üretiminde değerlendiriliyor.