19 Kasım 2023'te Zonguldak açıklarında batan kuru yük gemisinin, içlerinde Kahramanmaraşlı bir gemicinin de bulunduğu kayıp 7 mürettebatını bulma çalışmaları 47 gündür aralıksız devam ediyor. Gemi kazalarına, deniz kirliliğine ve yangınlara karşı operasyonel güç sağlayan Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü, bu çabaya destek veren Nene Hatun Gemisi ile koordineli bir şekilde çalışmalarını sürdürüyor.

Kahramanmaraş Depreminde Gaziantep'te Yıkılan Apartmanın Kolonu Kesilmiş! Kahramanmaraş Depreminde Gaziantep'te Yıkılan Apartmanın Kolonu Kesilmiş!

batan-gemi-son-mesaj-trt-haber-2144487

Gemi kurtarma ve enkaz kaldırma şirketi, Denizcilik Genel Müdürlüğü'nün kontrolünde yürütülen arama ve kurtarma çalışmalarına liderlik ediyor. Bu süreçte, aynı tarihte ikiye bölünerek karaya oturan Kamerun bayraklı "Pallada" isimli kargo gemisinin söküm çalışmaları da devam ediyor.

Rusya'dan İzmir Aliağa Limanı'na yük taşıyan Türk bayraklı "Kafkametler" adlı kuru yük gemisi ise 19 Kasım 2023'te Karadeniz'de yaşanan şiddetli fırtına nedeniyle Ereğli Limanı'ndan çıkarken askeri bölgedeki mendireğe çarparak batmıştı. Gemi içerisindeki 12 kişilik Türk mürettebattan 5'inin cesedine ulaşılırken, kazayla ilgili soruşturma sürüyor.