Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, depremin yaralarını sarma çalışmaları kapsamında bölgede inşaat çalışmalarına hız verildi. İnşaat izni olarak kabul edilen yapı ruhsatı, yapımına başlanacak konutlar için zorunlu bir belge niteliğindedir. Son verilere göre, Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından bölgedeki inşaat seferberliği hızla devam ediyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, depremin birinci yıl dönümünde bölgedeki anahtar teslim töreninde yaptığı konuşmada, 2 ay içinde 75 bin konutun teslim edileceğini ifade etmişti. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki de yakın zamanda yapılan konutların teslim edildiğini ve diğer konutların teslimatlarının devam ettiğini açıkladı. Özhaseki, bu ay içinde anahtar teslimi yapılan konut sayısının 75 bini bulacağını belirtti.

Kahramanmaraş'ın Tarihi Yapılarında Restorasyon Çalışmaları Başlıyor! Kahramanmaraş'ın Tarihi Yapılarında Restorasyon Çalışmaları Başlıyor!

Bölgedeki yapı ruhsatlarındaki artış, 2023'ün son çeyreğinde büyük ölçüde gerçekleşti. Afet bölgesi ilan edilen 11 ilde geçen yıl toplamda 68 bin 202 daire için yapı ruhsatı alındı. Özellikle geçen yılın ikinci yarısından itibaren projelerin ön çalışmalarının tamamlanması ve konut seferberliğinin başlatılmasıyla inşaat izinleri hızla arttı. Temmuz-Eylül döneminde 18 bin 99 yapı izni verilirken, Ekim-Aralık 2023 döneminde bu rakam 33 bin 990'a yükseldi.