Kahramanmaraş’ta Polis Aracı Otomobille Çarpıştı!
Kahramanmaraş’ta Polis Aracı Otomobille Çarpıştı!
İçeriği Görüntüle

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı’nın (TPAO) Kahramanmaraş dahil beş ilde gerçekleştireceği yeni petrol arama faaliyetlerine yeşil ışık yaktı. Bakanlığın onay verdiği projeler kapsamında Pazarcık ilçesinde Tilkiler-1 sondaj kuyusu açılacak.

92 Bin Hektarlık Alanda Arama İzni

TPAO’ya verilen arama ruhsatı, Kahramanmaraş, Gaziantep ve Kilis illerini kapsayan 61 bin 710 hektarlık bir alanı içeriyor. Beş yıl süreyle geçerli olacak bu izin kapsamında, bölgedeki jeolojik yapı detaylı şekilde incelenecek. İkinci bir ruhsat ise Adıyaman ile Gaziantep sınırında, 30 bin 637 hektarlık sahada geçerli olacak.

ÇED Süreci Tamamlandı, Yatırım Tutarı 498 Milyon TL

Pazarcık ilçesinde gerçekleştirilecek Tilkiler-1 kuyusu için ÇED süreci tamamlandı ve "Çevresel Etki Değerlendirmesi gerekli değildir" kararı alındı. Projenin ilk etabında bu kuyu açılacak, ilerleyen dönemlerde ise yeni sondaj noktaları da devreye girecek. TPAO'nun bu bölgedeki yatırımının toplam maliyeti yaklaşık 498 milyon TL olarak belirlendi.