Kahramanmaraş'ta 6 Şubat depremlerinin ardından oluşan Adalet Peşinde Aileleri Platformu, depremde yıkılan binaların sorumlularının tutuklu yargılanmasını talep etmek için adliye binası önünde basın açıklaması düzenledi. Platform üyeleri, Kahramanmaraş Baro Başkanı ve depremde mağdur olan vatandaşların katılımıyla gerçekleşen açıklamada, "Asrın felaketi" olarak nitelendirilen depremin yaralarını sarmak ve sorumluların hesap vermesi için adalet taleplerini dile getirdi.

Kahramanmaraş'ta Yıkılmayı Bekleyen Ağır Hasarlı Binalar Tehlike Saçıyor! Kahramanmaraş'ta Yıkılmayı Bekleyen Ağır Hasarlı Binalar Tehlike Saçıyor!

Platform sözcüsü Tuğba Erdemoğlu, depremlerde yaşamını yitiren 50 binden fazla kişinin trajik kaybını hatırlatarak, sorumluların taksirle değil, olası kastla yargılanmasını istediklerini belirtti. Erdemoğlu, benzer talepleri içeren basın açıklamasının Türkiye genelinde 19 ilde eş zamanlı olarak gerçekleştirildiğini ifade etti.

Açıklama sırasında platform üyeleri ve destekçileri, ellerindeki döviz ve pankartlarla adalet taleplerini yüksek sesle dile getirirken, Kahramanmaraş Baro Başkanı Burak Gül ve bazı siyasi parti temsilcileri de platforma destek verdi. Aileler, adalet nöbeti tutarak sorumluların tutuklu yargılanması için mücadelelerine devam edeceklerini vurguladı.