Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Rektörlüğü, üniversite hastanesinde bir yenidoğan bebeğe yönelik şiddet olayına ilişkin kamuoyunda yer alan haberler üzerine yazılı bir açıklama yayımladı. Açıklamada, olayın 2021 yılında meydana geldiği ve sorumlular hakkında gecikmeksizin işlem yapıldığı vurgulandı.

Kahramanmaraş'ta APP Plaka Kullananlara 140 Bin TL Ceza!
Kahramanmaraş'ta APP Plaka Kullananlara 140 Bin TL Ceza!
İçeriği Görüntüle

Rektörlükten yapılan bilgilendirmeye göre, 7 Haziran 2021 tarihinde yenidoğan ünitesinde tedavi gören bir bebeğin bacağında kırık tespit edilmesi üzerine süreç derhal başlatıldı. Yapılan idari inceleme sonucunda, yaralanmanın görevli bir hemşirenin eylemi sonucu oluştuğu belirlendi.

Olayın ortaya çıkmasının hemen ardından ilgili personelin aynı gün görevden uzaklaştırıldığı, devam eden disiplin soruşturmasının tamamlanmasıyla birlikte 19 Ağustos 2021 tarihinde sözleşmesinin feshedildiği bildirildi.

Üniversite yönetimi, çocukların sağlık ve güvenliğinin temel öncelik olduğunu vurgulayarak, benzer olaylara karşı sıfır tolerans ilkesiyle hareket edildiğini kamuoyuna duyurdu.