Kahramanmaraş'ta yaşanan depremin ardından enkaz altında kalarak şehit düşen Kayla Susaçan için anlamlı bir adım atıldı. Polis memuru Ahmet Susaçan'ın ailesi depremde enkaz altında kaldı, baba ve anne yaralı olarak kurtarılırken maalesef küçük kızları Kayla Susaçan hayatını kaybetti. Bu acı olay sonrasında adliye personeli, sosyal sorumluluk projesi kapsamında Kayla'nın ismini yaşatmak adına bir kütüphane kurma kararı aldı.

photo1705491399 (2)

İstanbul Maltepe'de doğan ve 6 Şubat Depremleri sırasında hayatını kaybeden 10 yaşındaki Kayla Susaçan'ın adı, Onikişubat ilçesinde bulunan Akaçakoyunlu Ortaokulu'nda yaşatılacak. Adliye personeli tarafından yürütülen proje kapsamında hayata geçirilen kütüphane, Tarım ve Köy İşleri Komisyon Başkanı Vahit Kirişçi, Kahramanmaraş Valisi Mükerrem Ünlüer ve protokol üyelerinin katılımıyla açıldı.

Proje koordinatörü Naile Alevci, açılışta yaptığı açıklamada, "Deprem şehidi Kayla kızımız adına bugün kütüphanemizi açmış bulunmaktayız. Bu bizim Adliye sorumluluk projesi kapsamında açtığımız 17. Kütüphanemiz. İnşallah faydalı olur. Kütüphanemiz, yardımcı kaynak kitaplarından büyükler, çocuklar için aynı zamanda zeka oyunları ve oyuncaklar içeriyor. Kütüphanemize giren çocuklar her şeyden faydalanabilecekler. Yavrularımıza hayırlı uğurlu olsun. İnşallah şehit ailemize bir nefes olur" dedi.

photo1705491399 (1)

Kahramanmaraş’taki Deprem Konutlarında İşçilerin Maaş Sorunu: İş Bıraktılar Kahramanmaraş’taki Deprem Konutlarında İşçilerin Maaş Sorunu: İş Bıraktılar

Tarım ve Orman Köy İşleri Komisyon Başkanı Prof. Dr. Vahit Kirişçi ise "Bu tür projeleri hayata geçiren arkadaşlar gerçekten yürekten tebrik ediyorum. Veren el alan elden her zaman için hayırlıdır. İnanca göre üç farklı insan grubu vardır ki, bunlar ebedi aleme irtihal etmiş olsalar da amel defterleri açıktır. İrfan ilim sahibi insanlar, hayırlı evlat yetiştirenler ama umuma hizmet edecek hayır hasenat kurumları. Burada Susaçan ailesine yürekten teşekkür ediyoruz. Kayla yavrumuza, rabbimizin katındadır inşallah, deprem şehitleridir. Geride kalanlarına sabırlar niyaz ediyoruz. Bu açacağımız kütüphanenin de bu okulda Akçakale okulunda okuyan evlatlarımıza, güzel istikbal, güzel bir gelecek olmasını diliyorum" şeklinde konuştu.