Kadak Kulübü Başkanı Büşra Tecirli, bu hafta kadak kulübü olarak Andırın Açek ekibinden Alican Ala işbirliği ile yapılan etkinliğe 50 kişi katıldığını söyledi.

photo1699437982 (2)

Bir Doğa Harikası: Andırın ve Göksun'da Leylek Göçü Görsel Şöleni Yaratıyor Bir Doğa Harikası: Andırın ve Göksun'da Leylek Göçü Görsel Şöleni Yaratıyor

Katılımcılar, Kahramanmaraş'ın en güzel sonbaharının yaşandığı kayın gürgen ormanlarıyla dolu sonbaharın muhteşem güzelliğini yaprakların renk cümbüşünü seyretme dolu dolu yaşama fotoğraflama şansını buldu.

photo1699437982 (1)
Etkinlik hakkında bilgi veren Kadak Başkanı Büşra Tecirli, “Bu yaylanın turizme kazandırılması için bugün Andırın'dan Alican Ala abimizle birlikte ortaklaşa bir etkinlik yaptık bu etkinliği bu yaylanın tanıtımı ve bölgeye katkımız olması adına gerçekleştiriyoruz. Kahramanmaraş'ta sonbaharın yaşandığı birçok özel yer var burası daha güzel bir lokasyonda ve daha güzel ağaçlara mevcut sonbaharın muhteşem güzelliklerini bize sunan kolay ve harika bir rota burada bize eşlik eden Andırın Açek ekibinden Alican başta olmak üzere tüm ekip arkadaşlarına çok teşekkür ediyorum. Bizlerde buranın tanıtımı ve turizme kazandırılması konusunda gerekli çalışmalar yapıyoruz bizim onursal başkanımız Sait Kılıçsallaya’nın açtığı rotalara yenilerini ekleyerek Kahramanmaraş'ın doğa turizm potansiyelini elimizden geldiği kadar genişletmeye çalışıyoruz. Bunun içinde hafta sonları yaptığımız doğa yürüyüşler ve gezilerine tüm Kahramanmaraşları bekliyoruz. Sosyal medya üzerinden kadak dağcılık kulübü sayfamızdan etkinliklerimizden haberdar olabilirler ve katılabilirler. Burası Andırın bölgesinde en güzel lokasyonlardan bir tanesi ve muhteşem bir doğası var sonbaharın en güzel yaşandığı bölgelerden bir tanesi. Gerekli tanıtım yaptığınız zaman burası oldukça ilgi görecek meşhur bir yer olabilir ancak bizler ilk paylaşımda buranın lokasyonunu vermedik. İnsanlar buralara gelip görsünler burada sıkıntı yok, fotoğraf çeksinler, videolar çeksinler ama bizim endişemiz böyle yerleri turizme kazandırıp daha sonra çöp deryası ve ciddi anlamda bölgeye çevre katliam yapan insanların buraya gelmesinden endişe duyuyoruz. Doğaya duyarlı insanların bu bölgelere gelmesini bekliyoruz. Bölgeye gelecek gerçekten samimi doğaya duyarlı insanlar bizimle iletişim kurarak bu yaylanın lokasyonunu alabilirler buraya gidebilirler” dedi.