Kahramanmaraş'ta, Ebrar Sitesi b blok duruşması, tutuklu sanıklar Ahmet Doğan, Atilla Öz ve Tevfik Tepebaşı'nın bulundukları cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katılmasıyla gerçekleşti. Tutuksuz sanık Salih Tepebaşılı ve diğer tarafların avukatları ise duruşma salonunda hazır bulundu.

Mahkeme, tutuksuz sanık Mehmet Akif Özgüler'in 25 Mart'ta vefat etmesi nedeniyle hakkında verilen adli kontrol kararını kaldırdı.

Tutuklu sanık Atilla Öz, Ebrar Sitesi B Blok'un kooperatif kapsamında yapıldığını ve binanın yasalara uygun olarak inşa edildiğini savundu. Öz, yapılan denetimlerin ve aldıkları kullanım izin belgesinin yasal prosedürlere uyulduğunu belirtti.

Tutuklu sanık Tevfik Tepebaşı, Ebrar Sitesi'nin bir kısmının müteahhitler, bir kısmının ise kooperatifler tarafından yapıldığını ifade etti. Tepebaşı, kendisinin müteahhit olmadığını ve sadece kooperatif üyesi olduğunu vurguladı.

Tutuklu sanık Ahmet Doğan ise, depremde hayatını kaybedenlere rahmet dileyerek, kendisinin dosyada neden yargılandığını anlamadığını belirterek beraatini talep etti.

Sanık Salih Tepebaşılı ise, Ebrar Sitesi B Blok'a ev sahibi olmak amacıyla üye olduğunu ifade etti.

Mahkeme heyeti, tutuklu sanıkların mevcut halinin devamına karar vererek duruşmayı 13 Haziran'a erteledi.

Kahramanmaraş'ta Bad-ı Saba Konutları Davası: 'Yönetmeliklerin çok üstünde bir deprem' Kahramanmaraş'ta Bad-ı Saba Konutları Davası: 'Yönetmeliklerin çok üstünde bir deprem'

Müşteki avukatları, sanıkların olası kastla yargılanmasını talep etti. Duruşma sonrası müşteki avukatlarından Berke Balaban, sanıkların inşaattan anlamadıklarını belirtmelerine rağmen yapılan incelemelerde sanıkların imzalarının bulunduğunu ve ek inşaat ruhsatı başvurularının olduğunu ifade etti. Balaban, bu sebeple sanıkların olası kastla yargılanmasını talep ettiklerini belirtti.

Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, sanıklar hakkında "bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olma" suçundan 22 yıl 6'şar aya kadar hapis cezası talep ediliyor.