Yeniçağ’dan Gamze Dağ’ın haberine göre, Kahramanmaraş'ın Onikişubat ilçesinde yaşayan Sebiha Beşenli, bir ay önce boşandığı eski eşi İbrahim Temizyürek tarafından çocuklarının bulunduğu evde saldırıya uğradı. Beşenli'nin kafasına beyzbol sopasıyla defalarca vuran Temizyürek'in, mağdura ölüm tehditleri savurduğu belirtildi.

Kahramanmaraşlı Uzman Çavuş ve Ailesi Trafik Kazasında Öldü Kahramanmaraşlı Uzman Çavuş ve Ailesi Trafik Kazasında Öldü

Olayın Detayları:

  • Saldırıda mağdur kadının kafasına 30 dikiş atıldı.
  • Saldırgan İbrahim Temizyürek'in, eski eşine "zorla fuhuş yaptırdığı için" daha önce ceza aldığı öğrenildi.
  • Çocukların velayeti Temizyürek'te olduğu için Beşenli, çocukları almak üzere eski eşinin evine gitti.
  • Beşenli'nin çocukların kıyafetlerini topladığı sırada, Temizyürek tarafından beyzbol sopasıyla banyoda dövüldü.
  • Saldırgan, olay yerinden kaçtıktan 3 gün sonra polise gidip ifade verdi, ancak herhangi bir işlem yapılmadı.

Hukuki Süreç:

Kahramanmaraş 8. Asliye Ceza Mahkemesi'nin Temizyürek hakkında daha önce fuhuşa teşvik veya aracılık etmek suçundan 2 yıl hapis ve 60 gün adli para cezası verdiği ancak cezanın ertelendiği belirtildi. Beşenli'nin avukatı Mert Ertürk, saldırganın olaydan 3 gün sonra ifade verip adli kontrol olmadan serbest bırakılmasına tepki gösterdi.

Mağdur Kadın Açıklama Yaptı:

Sebiha Beşenli, eski eşi tarafından yapılan saldırı sonrasında ölüm tehditleri aldığını belirterek, adaletin yerine getirilmesi için mücadele edeceğini söyledi. Beşenli'nin avukatı, şüphelinin sabıkalı olmasına rağmen serbest bırakılmasına anlam veremediklerini ifade etti. Olay, yerel medya ve toplumda büyük tepki çekerken, mağdur kadının hukuki haklarının savunulması için çeşitli platformlarda destek arayışları devam ediyor.