Kahramanmaraş'ta Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi önünde gerçekleşen etkinlikte, Dr. Fatih Mehmet Kaplan yaptığı açıklamada, Gazze'deki saldırıların insanlık dışı boyutlara ulaştığını vurgulayarak, binlerce sivilin, kadının ve çocuğun yaşamını yitirdiği, sağlık çalışanlarının hedef alındığı ve hastanelerin bombalandığına dikkat çekti.

photo1702728348 (2)

Kaplan, Gazze'deki sağlık tesislerine yönelik 212 saldırının gerçekleştiğini, 283 sağlık çalışanının hayatını kaybettiğini ifade etti. İsrail'in doktorları tutuklayıp hastaneleri bombalamasıyla ilgili bilgilerin paylaşıldığı açıklamada, hekimler ve sağlık çalışanları olarak, bu saldırılara karşı tepki gösterme ve Gazze'deki insanların hayatlarını koruma amacıyla mesleki duruşlarını sergileme kararlılıklarını belirtti.

Sessiz Yürüyüş, İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Konya, Sivas, Kocaeli, Sakarya, Diyarbakır, Mersin, Gaziantep, Afyonkarahisar, Kütahya, Siirt, Balıkesir, Malatya, Kayseri, Rize, Erzurum, Çorum, Van, Kahramanmaraş, Şanlıurfa, Erzincan, Yozgat, Bayburt, Düzce, Uşak, Adana, Zonguldak, Adıyaman, Trabzon, Elazığ, Denizli, Bolu, Mardin ve Samsun'da eş zamanlı olarak gerçekleştirildi.

photo1702728348

Hekimler ve sağlık çalışanları, Sağlık Bakanlığı'na seslenerek, İsrail'e destek veren ilaç ve tıbbi malzeme firmalarının ürünlerinin kullanılmamasını ve İsrail'e destek veren gıda ürünlerinin satışının kabul edilmemesi çağrısında bulundu.

Kahramanmaraş'ta Reyyan Apartmanı Davası: 'Patlıcan Tarlasına Bina Dikmişler' Kahramanmaraş'ta Reyyan Apartmanı Davası: 'Patlıcan Tarlasına Bina Dikmişler'

Dünya Sağlık Örgütü, Birleşmiş Milletler, Uluslararası İnsan Hakları Örgütleri ve NATO gibi uluslararası kuruluşlara seslenen sağlık çalışanları, dünyanın gözü önünde gerçekleşen zulme karşı daha fazla gecikmeden harekete geçilmesi gerektiğini vurguladı.

Sağlık çalışanları, tüm dünyadaki meslektaşlarını ve vicdan sahibi insanları Sessiz Yürüyüş kervanına katılarak zulme karşı durmak için ses olmaya çağırıyor. Hekimler ve sağlık çalışanları, zulme karşı duracaklarını, kanısamayacaklarını ve normalleşmeyeceklerini ifade ederek, sabırla ve azimle mücadele edeceklerini belirtti.