Kahramanmaraş'ta Yüzlerce Sahte Altın Piyasaya Sürülmeden Yakalandı! Kahramanmaraş'ta Yüzlerce Sahte Altın Piyasaya Sürülmeden Yakalandı!

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla, Emniyet Genel Müdürlüğü KOM Başkanlığı koordinesinde gerçekleştirilen operasyon, 28 ilde eş zamanlı olarak yapıldı. Kahramanmaraş'ın yanı sıra İstanbul, Bursa, Adıyaman, Kayseri, Balıkesir, Hatay, Isparta, Konya, Afyonkarahisar, Amasya, Antalya, Bilecik, Bitlis, Düzce, Eskişehir, Gaziantep, Kilis, Kocaeli, Kütahya, Manisa, Mersin, Muğla, Ordu, Samsun, Tokat ve Uşak illerinde gerçekleştirilen operasyonlarda toplam 46 FETÖ şüphelisi yakalandı.

FETÖ'nün Mahrem Yapılanması Çökertiliyor

Operasyon kapsamında yakalanan şüphelilerin, FETÖ'nün kendi içinde oluşturduğu hiyerarşiye göre hareket ettikleri ve devletin farklı kademelerinde görev aldıkları belirlendi. Şüphelilerin, örgüte kazandırılmaya çalışılan emniyet mensuplarıyla çeşitli faaliyetler planladıkları ve bu personelin aile, tayin ve sağlık durumlarını takip ettikleri tespit edildi. Ayrıca, örgütün "Mahrem Yapılanması" içerisinde sorumlu düzeyde görev alan şüphelilerin, kişisel ve örgütsel bilgileri kodlayarak kaydettikleri belirlendi.

Yapılan Tespitler ve Gözaltılar

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı ve İl Emniyet Müdürlükleri KOM Şube Müdürlükleri tarafından yapılan çalışmalar sonucunda, şüphelilerin örgütün emniyet içerisindeki yapılanmasında aktif rol oynadıkları ve örgüte bağlılık durumlarına göre kodlandıkları ortaya çıkarıldı. Operasyonlarla birlikte, örgütün emniyet içerisindeki etkisinin önemli ölçüde zayıflatılması hedefleniyor.