New York'ta Geleneksel Türk Günü Yürüyüşü ve Festivali Heyecanı New York'ta Geleneksel Türk Günü Yürüyüşü ve Festivali Heyecanı

Kahramanmaraş'ta 6 Şubat depreminin ardından birçok okulun yıkıldığı ve eğitim-öğretim faaliyetlerinin farklı okullarda devam ettiği bir dönemde, Hürriyetçi Eğitim Sen Kahramanmaraş İl Başkanı Fatih Soylu, yetkililere sert eleştirilerde bulundu.

Başkan Soylu yazılı açıklamasında, çocukların depremin etkilerinden uzaklaştırılması ve okullarda aile sıcaklığının oluşturulması gerektiğini vurgulayan Soylu, şu ifadelere yer verdi:

"Depremin üzerinden dokuz ay geçmesine rağmen birçok okulumuz hala elektrik ve ısınma sorunuyla boğuşmaktadır. İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri ve okul idarecileri ellerinden geleni yapmaktadırlar ancak yetkililerin ciddi bir çaba göstermediğinden şikayetler alıyoruz. Deprem, çocuklarımızı olumsuz etkiledi, psikolojik travma yaşattı. Şimdi çocuklarımızın normalleşmelerini sağlamak, depremi unutturup okullarda aile sıcaklığını oluşturmak için şartlarımızı zorlamalıyız."

Soylu, okulların çevresinde devam eden yıkımların çocukların sağlığını tehdit ettiğini ve bu durumun önemsenmesi gerektiğini belirterek, "Çocuklarımızın eğitimi bahanelere kurban edilemez. Bir ülkenin geleceği olan çocuklarımızın eğitimi, ötelenemeyecek kadar kıymetlidir. Yetkililerden çözüm odaklı adımlar atarak çocuklarımızın mağduriyetini gidermelerini bekliyoruz." şeklinde taleplerini dile getirdi.