Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın imzasıyla yayımlanan genelge kapsamında, orta hasarlı binaların güçlendirilmesine yönelik bir açıklamada bulundu.

Genelgeye göre, Adana, Adıyaman, Batman, Bingöl, Diyarbakır, Elazığ, Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş, Kayseri, Kilis, Malatya, Mardin, Niğde, Osmaniye, Sivas, Şanlıurfa, ve Tunceli illerindeki hak sahipleri, 29 Aralık 2023 tarihine kadar başvuruda bulunabilirler.

Güçlendirme talebinde bulunacak olan hak sahipleri, yazılı olarak yetkili idareye müracaat etmek zorundadır. Yetkili idareler de ruhsatları 5 Nisan 2024 tarihine kadar düzenlemelidir. Bu süreçte yapı ruhsatı başvuruları yapılan binaların listesi 5 Ocak 2021 tarihine kadar, yapı ruhsatı verilen veya uygun görülmeyen binaların listesi ise 12 Nisan 2024 tarihine kadar Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü ile İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğüne askıya çıkartılacak.

Kirişçi: 'Rezerv alanlar oluşturuldu, yepyeni bir Kahramanmaraş inşa edeceğiz' Kirişçi: 'Rezerv alanlar oluşturuldu, yepyeni bir Kahramanmaraş inşa edeceğiz'

HABER: DİLEK NUR