Kahramanmaraş'ı etkisi altına alan şiddetli sağanak yağış, Onikişubat ilçesi başta olmak üzere birçok mahallede sel felaketine neden oldu. Tekir, Ilıca, Çağlayan, Döngel, Şahinkası, Kurucuova ve Çukurhisar Mahalleleri ile Fırnız mevkiinde sular altında kalan tarım arazileri ve taşan dereler, yaşamı olumsuz etkiledi. Ayrıca, Dulkadiroğlu ilçesine bağlı kırsal alanda bulunan arı kovanları da sular altında kaldı.

Kahramanmaraş'ta Ebrar Sitesi Davasında Şok İfadeler: 'Apartmanda Demir Yoktu' Kahramanmaraş'ta Ebrar Sitesi Davasında Şok İfadeler: 'Apartmanda Demir Yoktu'

Çağlayancerit ilçesine bağlı Helete Mahallesi'nde Göksu Çayı'nın taşması sonucu tarım arazileri sular altında kalırken, Sır Barajı'nın ayağındaki tarım arazileri de suların etkisi altında kaldı.

photo1702115585 (1)

Kahramanmaraş Valiliği ve AFAD tarafından yapılan açıklamada, geceden beri devam eden sağanak yağışın bazı bölgelerde sele neden olduğu, ancak herhangi bir can kaybının olmadığı belirtildi. Vali Mükerrem Ünlüer, yaşanan şiddetli yağış sonrasında ilgili kurumların tüm imkanlarını seferber ettiğini açıkladı. Özellikle Çağlayancerit İlçesi'ne düşen metrekare başına 143.9 kg yağışla, Türkiye genelinde en çok yağışın bu bölgede meydana geldiği bilgisi verildi. Vali Ünlüer, vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmalarını önemle vurguladı.