Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde düzenlenen Tour of Kahramanmaraş Uluslararası Yol Bisikleti Turnuvası, dört gün süren kıyasıya mücadelenin ardından tamamlandı. 31 ülkeden 175 profesyonel sporcunun katıldığı organizasyonda genel klasman şampiyonları belli olurken, dereceye giren sporcular ödüllerini düzenlenen törenle aldı.

506 Kilometrelik Zorlu Maraton Tamamlandı
Türkiye Bisiklet Federasyonu ve Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü iş birliğiyle düzenlenen organizasyonda sporcular, dört etap boyunca toplam 506 kilometrelik parkurda mücadele etti.
Final etabı ise Yeşilgöz, İmran Kılıç Köprüsü, Kılılı, Kapıçam ve KAFUM güzergâhını kapsayan 114 kilometrelik parkurda gerçekleştirildi.
Etap sonunda Solution Tech Nippo Rali takımından Sırp sporcu Dusan Rajovic birinciliği elde etti. İstanbul Team'den Çek sporcu Tomas Barta ikinci, Kinan Racing Team'den Alman sporcu Lucas Carstensen ise üçüncü oldu.

Genel Klasmanda Şampiyon Kyrylo Tsarenko
Dört günün sonunda genel klasmanda zirveye Solution Tech Nippo Rali takımından Ukraynalı Kyrylo Tsarenko çıktı.
Kolombiyalı Abner Santiago Umba Lopez ikinci olurken, Estonyalı Rein Taaramae üçüncülüğü elde etti.
Takımlar klasmanında ise İtalyan ekibi Solution Tech Nippo Rali birinci olurken, Güney Afrika temsilcisi Tshenolo Pro Cycling Team ikinci, ABD ekibi Project Echelon Racing üçüncü sırada yer aldı.

Kahramanmaraş'ın Tanıtımına Katkı
KAFUM'da düzenlenen ödül törenine AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili İrfan Karatutlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel, Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu ve çok sayıda davetli katıldı.
Başkan Fırat Görgel, organizasyonun hem sporun gelişimine hem de Kahramanmaraş'ın uluslararası tanıtımına önemli katkı sunduğunu belirtti.

Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu ise Tour of Kahramanmaraş'ın gelecekte dünyanın tanıdığı önemli bisiklet organizasyonlarından biri olacağını ifade etti.
Next




