Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı koordinasyonunda fay hatları ve heyelan bölgelerinde zemin etüt çalışmalarını yerinde denetledi. 6 Şubat depremlerinin ardından başlatılan kapsamlı zemin etüt çalışmalarının yanı sıra fay hattı ve heyelan bölgelerinde daha detaylı incelemeler yapılarak şehrin güvenli imar ve inşa süreçlerine katkı sağlanması hedefleniyor.

zemin_etut_1

Güngör, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Fay hatları ve heyelan bölgelerinde detaylı zemin etüt çalışmaları için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımızın koordinasyonunda bir ekip oluşturduk. Uzmanlarımız sahada gözlem çukurları açarak fay hatlarını ve zemin durumunu detaylı bir şekilde inceliyorlar. Bu çalışmaların tamamlanmasının ardından hazırlanacak raporlar, şehrimizin imar ve inşa süreçlerine önemli katkılar sunacak" dedi.

Depremzedelere AFAD Kira Yardımı Ne Zaman Yatacak? Mayıs Ayı Ödemeleri Bekleniyor! Depremzedelere AFAD Kira Yardımı Ne Zaman Yatacak? Mayıs Ayı Ödemeleri Bekleniyor!

zemin_etut_2

Çalışmaların fay hatları ve heyelan bölgelerinde net bilgiler elde edilmesini sağlayarak şehir planlamasına yön vereceği belirtilirken, zemin etüt raporları doğrultusunda güvenli yapılaşma kararlarının alınacağı ifade edildi.