Halkların Demokratik Partisi (HDP) Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın çektiği tabancanın kurusıkı olduğunu söyledi.

Partisinin Manisa İl Örgütü tarafından Yunusemre ilçesi Horozköy Pazaryeri'nde düzenlenen Nevruz kutlama etkinliğinde konuşan HDP Şırnak Milletvekili Kaplan, seçim süreci ile ilgili kamuoyunun kafasının karıştırıldığını belirtti. "Bizim sesimize kulak verin, doğruları bizden duyuyorsunuz." diyen Kaplan, şöyle konuştu: "Geçenlerde bizim heyetimizden bir izleme kurulu bahsedildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ne dedi? 'İzleme kurulu diye bir kurul yoktur, faydasına da inanmıyorum.' demişti. Sonra Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç dedi ki, 'Biz hükümet olarak öyle düşünmüyoruz.' Diyor ki, 'Böylesi bir izleme heyetinin yararlı olacağını düşünüyoruz.' Şimdi gelin bir şey söyleyeceğim. Yani hükümet ile Cumhurbaşkanı birbirine girdi öyle mi? Şimdi zannediyorlar ki, hükümet ile Cumhurbaşkanı birbirine girdi. Hatta bazıları diyor ki, 'Arınç çekti tabancayı bir şarjör boşalttı Erdoğan’ın üzerine' inanmayın bunlara. Çünkü Arınç’ın çektiği tabanca kurusıkıdır."

Bunların birisinin iyi polisi, diğerinin kötü polisi oynadığını dile getiren Kaplan, "Seçim yaklaştı ya bunlarda takla çok, inanmayın, bu susak ağızlara inanmayın. Biliyorsunuz çözüm sürecinde hükümet adına negatif açıklamaları Bülent Arınç yapıyordu. Peki ne oldu da siz Cumhurbaşkanı ile dalaşıyorsunuz. Öyle kağıttan kahramanlar yaratılmaz, biz her zaman doğruları söyleriz. Halkların Demokratik Partisi, Türkiye’yi değiştiriyor. Biz 7 Haziran’da seçim barajını aştığımız zaman bunlar çatlayacaktır." diye konuştu.