Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, belediye başkan, başkan yardımcıları, çalışanlar ve iş makineleriyle güvenlik güçlerinin yanında olduklarını belirtti.
Bir grup tarafından 15 Temmuz’da Türkiye üzerinde kirli oyunlar oynandığını ifade eden Başkan Karaçanta, belediye ait temizlik aracına tanklarla zarar verildiğini söyledi.
Makamında düzenlediği basın toplantısında gazetecilere açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, “Malum 15 Temmuz Cuma akşamı bir grup tarafından ülkemiz üzerinde kirli oyunlar oynandı. Ülkemizin birçok ilinde olduğu gibi Kars’ta da biz bu haksızlığı yaşadık. Tabi ki çok değerli güvenlik güçlerimizin ve çok değerli hemşehrilerimizin desteği ile bu yanlış hareket önlenmiş oldu. Bunların uyduruk darbe girişimleri püskürtüldü ve amaçlarına, emellerine ulaşamadılar” dedi.
Belediye temizlik aracına darbeci zihniyetin zarar verdiğine dikkat çeken Karaçanta, “Bizde bu süreç içerisinde belediye başkan yardımcılarımız, belediye çalışanlarımız hizmet araçlarımızla yine güvenlik güçlerimizin, halkımızın yanında olmaya çalıştık. Bu süreç içerisinde tüm araçlarımızla sokaklara çıktık. Ancak bu araçlarımızdan tabi sıkıntı yaşadıklarımızda oldu. Temizlik işlerine ait bir aracın tank darbesiyle zarar gördü, daha sonra ikinci bir darbe ile aracın deposu zarar gördü. Yaşadık bu tür şeyleri inşallah bundan sonraki süreçte bu tür şeyleri yaşamayız. Çünkü en güzel yönetim şekli demokrasidir. Ve laik Türkiye Cumhuriyetinin varlığıdır. Biz Karslı hemşehrilerimizle birlikte belediye başkanı olarak, belediye çalışanlarımızla birlikte buna inanıyoruz, bunun böyle olması gerektiğine inanıyoruz. Dolayısıyla sizlerin huzurunda bu tür girişimde bulunan cuntacı zihniyeti lanetliyoruz” diye konuştu.